23. november 2017
Anne Ehrenreich (V) er både medlem af Regionsrådet og kommunalbestyrelsen i Hørsholm. Foto: Kenn Thomsen
Anne Ehrenreich (V) er både medlem af Regionsrådet og kommunalbestyrelsen i Hørsholm. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rektor revser regionsrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rektor revser regionsrådet
Hørsholm - 09. september 2017 kl. 08:53
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Politikerne har svigtet de unge. Regionsrådet tager mere hensyn til de konkurrerende uddannelsesinstitutioner end til de unge mennesker, og det er rigtig ærgerligt. Det er en meget underlig og snæver måde at tænke uddannelsespolitik på.

Sådan lyder kritikken fra rektor på Rungsted Gymnasium, Mogens Hansen, som er utilfreds med, at Regionsrådet ikke vil anbefale over for Undervisningsministeriet, at Rungsted Gymnasium får lov at udbyde HHX. Skolen har i omkring halvandet år arbejdet mod at få lov at udbyde HHX, men nu ser drømmene ud til at være knust.

Spørger man det lokale regionsrådsmedlem Anne Ehrenreich (V) er der god grund til, at Rungsted Gymnasium har fået afslag på ansøgningen.

- Det, der er regionens udfordring, er, at der er uddannelsestilbud i både Helsingør og Hillerød, og hvis man opretter flere, risikerer man, at de bliver udkonkurreret. Hvis man havde elevgrundlaget, ville det give god mening, men så skulle vi have nogle flere oplysninger fra gymnasiet, og regionen vil ikke sige ja til noget, der risikerer at underminere de uddannelsesinstitutioner, vi har i dag, siger Anne Ehrenreich.

Hun mener ikke, politikerne har svigtet Hørsholms unge. Mogens Hansen køber dog ikke Anne Ehrenreichs argumenter.

- Vi har faktisk udarbejdet flere notater til regionen og har været i tæt dialog med administrationen. Vi kan jo af gode grunde ikke sige noget om, hvordan unge mennesker vil vælge fremover, men vi har efter bedste evne kunne påvise den store interesse for erhvervsøkonomi og det handelsfaglige ud fra det store antal hold, vi har haft i erhvervsøkonomi og innovation de sidste mange år, siger Mogens Hansen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk