22. september 2019
Red Barnet Ungdom opfordrer nu borgerne i Hørsholm Kommune og danskerne generelt til at sende en venlig og opmuntrende hilsen til de flygtningebørn, som er bosat på Udrejsecenter Sjælsmark. Børnene skal ikke føle sig som gidsler i den voksne flygtningedebat. Arkivfoto
Red Barnet Ungdom opfordrer nu borgerne i Hørsholm Kommune og danskerne generelt til at sende en venlig og opmuntrende hilsen til de flygtningebørn, som er bosat på Udrejsecenter Sjælsmark. Børnene skal ikke føle sig som gidsler i den voksne flygtningedebat. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Red Barnet: Send en hilsen til et barn på Udrejsecenter Sjælsmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Red Barnet: Send en hilsen til et barn på Udrejsecenter Sjælsmark
Hørsholm - 21. marts 2019 kl. 12:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Børn har ret til at føle sig trygge og skal ikke føle sig som gidsler i de voksnes flygtningedebat. Sådan lyder det fra Camilla Burgwald, der er generalsekretær i Red Barnet Ungdom. Derfor opfordrer Red Barnet Ungdom nu borgerne i Hørsholm Kommune og danskerne generelt til at sende en venlig og opmuntrende hilsen til de flygtningebørn, som er bosat på Udrejsecenter Sjælsmark.

- Tonen i flygtningedebatten er i øjeblikket ret hård, men vi må man aldrig glemme, at børnene er uskyldige. De kan ikke selv bestemme, om det vil flytte. Børnene på asylcentrene lytter med og bliver både bange og kede af det, når fordomme og skældsord bliver luftet i medierne og på Facebook. Derfor vil vi vise dem, at mange danskere vil dem det godt, siger Camilla Burgwald fra Red Barnet Ungdom. Red Barnet Ungdom har derfor oprettet en hjemmeside, hvor danskerne kan sende venlige beskeder til børnene, så de bliver bevidste om, at der er mange danskere, ønsker dem det bedste, uanset hvor lang tid børnene skal befinde sig i Danmark.

- Det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt familierne skal have opholdstilladelse eller ej. Vores mål er, at få børn, der har mistet alt, til at føle sig velkommen i den periode, de skal være i Danmark. Det gælder uanset, om de skal være her i kort tid eller permanent. Alle børn fortjener nemlig at føle sig trygge og ønskede, siger Camilla Burgwald.

I april vil frivillige fra Red Barnet Ungdom overrække hilsnerne til børnene på otte danske asylcentre.

Sangeren Wafande, skuespilleren og forfatteren Flemming Jensen og tv-værten Pelle Hvenegaard er blandt de kendte danskere, der allerede nu har valgt at sende opmuntrende ord til børnene. Wafande valgte at sende en videohilsen fra sminkerummet på børnetalentshowet Voice Junior, hvor han er vært. I sin videohilsen fik han selskab af sine medværter, sangerne Mette Lindberg og Joey Moe, der også sendte positive ord i flygtningebørnenes retning.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede