28. september 2021
De muligheder og udfordringer en kommune som Hørsholm kan stå over for, gælder eksempelvis både i forhold til arbejdsmarkedet og ikke mindst boligmarkedet, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark.
gallery icon

Se billedserie

De muligheder og udfordringer en kommune som Hørsholm kan stå over for, gælder eksempelvis både i forhold til arbejdsmarkedet og ikke mindst boligmarkedet, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark.
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prognose: Hørsholm skrumper de næste 10 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prognose: Hørsholm skrumper de næste 10 år

Hørsholm Kommune ligger i den tunge og forkerte ende af ny befolkningsprognose

Hørsholm - 26. juli 2021 kl. 06:30
Af Morten Timm

Hørsholm har gennem flere år arbejdet med at øge indbyggertallet, men indsatsen har endnu ikke givet poten.

Heller ikke i prognoserne er der tegn i sol og måne på, at Hørsholm vokser. Snarere tværtimod. Således viser en ny befolkningsfremskrivning, at Hørsholm Kommune vil have 163 færre indbyggere i 2031 end i dag. En nedgang på 0,7 procent og giver kommunen en placering som nr. 67 over landets 98 kommuner.

Og ser man på antal indbyggere i alderen 25-65 år - kernearbejdsstyrken - står det endnu sløjere til i Hørsholm med en nedgang på 565 borgere (4,9 procent) om 10 år.

Det viser tal for Danmarks Statistik, der har lavet befolkningsfremskrivningen.

Under nabokommuner

Umiddelbart lyder det måske ikke af meget, men som Ugebladet tidligere har fortalt, så står det helt anderledes til i vores nabokommuner.

Bedst i Allerød der samlet kan se ind i en befolkningsvækst på 9 procent (2.322 nye indbyggere), Fredensborg 3,7 procent flere og Rudersdal 2,7 procent.

Ifølge Realkredit Danmark og ejendomsmæglerkæden Home har coronakrisen øget usikkerheden om de regionale befolkningsfremskrivninger.

"Pandemien kan meget vel give anledning til, at flere vælger de store byer fra og dermed en mindre urbanisering end ellers over de kommende år - blandt andet som følge af eksempelvis øget brug af hjemmearbejde," siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

(Artiklen fortsætter under skema...)

Vækstpotentialet

De muligheder og udfordringer, som den enkelte kommuner kan stå over for, gælder eksempelvis både i forhold til arbejdsmarkedet og ikke mindst boligmarkedet i de enkelte områder, siger cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark, der står bag analysen.

"Kategorien 25-65 år er ekstra interessant i forhold til vækstpotentialet, da det i en vis udstrækning afspejler kernearbejdsstyrken, og det er ligeledes også denne aldersgruppe, der typisk er betydende for efterspørgslen på ejerboligmarkedet, forklarer han.

Top og bund

Af Hørsholms nabokommuner er det dog kun Allerød, der sidder på den grønne gren med en befolkningsvækst på 4,0 procent, men Fredensborg mister 2,1 procent og Rudersdal næsten holder sig uændret med et fald på 0,7 pct.

Rødovre (13,5 pct.), Skanderborg, (12,3 pct.) Solrød (10,9 pct.) og København (10,5 pct.) topper listen højeste befolkningsvækst i perioden frem til 2031.

64 af landets kommuner har udsigt til en negativ vækst i kernearbejdsstyrken over de kommende ti år. Helt i bund ligger Ærø, Lolland, Læsø og Lemvig.

Stemmer du til kommunalvalget i år?