19. september 2020
69-årige Poul Petersen og indehaver af Overdam Planteskole har dyrket prydsgræsser det meste af sit liv og fået opkaldt en sort opkaldt efter sin planteskole. Foto: Morten Timm
gallery icon

Se billedserie

69-årige Poul Petersen og indehaver af Overdam Planteskole har dyrket prydsgræsser det meste af sit liv og fået opkaldt en sort opkaldt efter sin planteskole. Foto: Morten Timm
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Poul åbner døren til græssernes forunderlige verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Poul åbner døren til græssernes forunderlige verden

Planteskoleejer og græsekspert Poul Petersen fra Hørsholm udgiver havebogen "Design med græsser" sammen med havejournalist Nina Ewald

Opdateret 15. september 2020 kl. 15:55
Hørsholm - 15. september 2020 kl. 15:52
Af Morten Timm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Han er en vaskeægte plantenørd med en livslang passion for naturens mange prydgræsser. Han har dyrket dem i årtier, er landets førende i udbredelsen af dem og har selv fået opkaldt en verdensberømt græssort efter sin elskede planteskole. Den bærer navnet 'Overdam Græs'.

Nu kan Poul Petersen, indehaver af Overdam Planteskole, også føje forfatter til cv'et, når han i dag udkommer med bogen "Design med græsser - mere natur i haver og anlæg" sammen med havejournalisten Nina Ewald, der har skrevet flere anmelderroste havebøger og sidder i Haveselskabets hovedbestyrelse.

Bogen åbner for græssernes forunderlige verden. De er en af tidens allervigtigste havetrends og en blivende nyfortolkning af både private haver, parker og anlæg.

Uundværlige planter

Poul Petersen mener, at græsser er uundværlige og kan noget, som andre planter har svært ved at hamle op med.

"Græsser kan bruges i alle slags haver og er fantastiske medspillere i havens design med fokus på mere natur. De er markante og smukke året rundt," siger Poul Petersen i en pressemeddelelse.

Han fejrede for to år siden Overdam Planteskoles 75 års jubilæum, der blev grundlagt af hans forældre i 1943. I dag har den nu 69-årige planteskoleejer en årlig produktion på over 100.000 planter.

FAKTA
  • "Design med græsser - mere natur i haver og anlæg"
  • Af Nina Ewald og Poul Petersen
  • 248 sider, 440 fotos
  • Vejl. udsalgspris 349,95 kr.
  • Udkommer 16. september

Verdens største udfordringer lige nu er presset på naturen og klimaet. Her beskriver "Design med græsser", hvorledes man kan hjælpe insektlivet og give biodiversiteten en håndsrækning.

"Hvad enten vi er glade amatører, der skal i gang med vores egen have, er havedesigner, landskabsarkitekt eller beskæftiger os med det offentlige rum," lyder det fra bogens to forfattere.

Planteskoleejer Poul Petersen og havejournalist Nina Ewald har sammen skrevet bogen "Design med græsser - mere natur i haver og anlæg", der er rigt illustreret med 440 fotos. PR-foto

Første del af bogen giver en grundig gennemgang af græsser i alle afskygninger: Deres udbredelse og anvendelse i havedesign - forskellige slags beplantninger - pasning og vækstvilkår - forskellige årstider. Endvidere er der afsnit om græsser i højbede, plantekasser og krukker - på husvægge og tage - og meget mere.

Verden rundt

Herefter tages læserne med til pragtfulde private haver og store anlæg i både ind- og udland. Nogle er kendte 'turistmagneter', som f.eks. High Line i New York, mens andre er ukendte for de fleste.

"Stederne er vidt forskellige og fulde af ideer og inspiration, som også kan bruges i den hjemlige have," fortæller Nina Ewald og Poul Petersen, der i årenes løb har stået for beplantningen af et utal af private haver og offentlige anlæg.

Sidste del rummer en planteoversigt med beskrivelser og fotos af ikke færre end 127 græsarter og -sorter samt 36 stauder, der er velegnede til at mikse med græsserne. Bagest i bogen findes adresser, nyttige links og litteratur.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?