6. maj 2021
Socialdemokratiets Niels Lundshøj forlader til december Hørsholm Kommunalbestyrelsen og posten som formand for Børne- og skoleudvalget, fordi han fraflytter kommunen. I baggrunden borgmester Morten Slotved (K).
gallery icon

Se billedserie

Socialdemokratiets Niels Lundshøj forlader til december Hørsholm Kommunalbestyrelsen og posten som formand for Børne- og skoleudvalget, fordi han fraflytter kommunen. I baggrunden borgmester Morten Slotved (K).
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politisk bombe: Udvalgsformand forlader lokalpolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk bombe: Udvalgsformand forlader lokalpolitik

Socialdemokratiets Niels Lundshøj stopper i Hørsholm Kommunalbestyrelse efter syv år. Partifælle overtager hans formandspost i Børne- og skoleudvalget

Opdateret 04. oktober 2020 kl. 22:39
Hørsholm - 01. oktober 2020 kl. 16:47
Af Morten Timm

Hørsholm skal have en ny formand for Børne- og skoleudvalget. Socialdemokratiets stemmesluger ved kommunalvalget i 2017, Niels Lundshøj, forlader den lokalpolitiske arena i Hørsholm til december.
Det sker fordi den 35-årige socialdemokrat fraflytter Hørsholm og dermed ikke længere kan sidde i kommunalbestyrelsen.

Partifælle Svend Erik Christiansen bekræfter overfor Ugebladet, at han fra 15. december overtager formandsposten i Børne- og skoleudvalget efter Niels Lundshøj, mens partiets tredje byrådsmedlem Marcus Guldager indtager formandsstolen i Sundhedsudvalget samt Børn & unge-udvalget, som i dag tilhører Svend Erik Christiansen.

arrow Læs også: 22-årig skal afgøre tvangsfjernelser af børn
Meget ærgerligt

Begge er kede af at skulle sige farvel til deres partifælle, der ifølge dem har valgt at flytte til Fyn for at bo tæt på sine børn.

"Det er en skam, og jeg er meget ærgerlig," oplyser Marcus Guldager overfor Ugebladet.
"Niels har været en rigtig dygtig gruppeformand, og jeg har nydt at arbejde sammen med ham. Jeg vil også gerne sige ham tak for hans indsats for Hørsholm i de syv år, han har siddet i kommunalbestyrelsen, og jeg har naturligvis respekt for, at ens børn kommer i første række," tilføjer 22-årige Guldager.

Svend Erik Christiansen er også fuldt ud forstående for partifællens farvel.

"Det er helt og holdent hans personlige beslutning, og livet er jo ikke statisk. Men det er ærgerligt for os," udtaler den 74-årige S-nestor.

Selv har Niels Lundshøj ikke ønsket at udtale sig om sit farvel før om et par dage.

Radikal afløser

Den kommende udskiftning i kommunalbestyrelsen betyder imidlertid ikke, at det er en socialdemokrat, der indtræder på Niels Lundshøjs plads.

Den tilfalder i stedet Det Radikale Venstre, hvor partiets enmandshær Henrik Klitgaard, ifølge Svend Erik Christiansen, får selskab af Hans Laugesen, formand for Radikale i Hørsholm.

Forklaringen er, at Socialdemokratiet ved sidste kommunalvalg kun stillede op med tre kandidater - Niels Lundshøj, Svend Erik Christiansen og Marcus Guldager - som alle blev valgt ind. Og den næste suppleant i deres valgforbund er fra De Radikale.

De tre socialdemokratiske medlemmer af Hørsholm Kommunalbestyrelse bliver til to i december, når Niels Lundshøj (i midten) siger farvel til Hørsholm. Svend Erik Christiansen (th.) overtager formandsstolen i Børne- og skoleudvalget, mens Marcus Guldager (tv.) indtræder som ny formand for Sundhedsudvalget samt Børn- og unge-udvalget i stedet for Svend Erik Christiansen. Arkivfoto

arrow Afviser kritik: Kun sundt med forskellige perspektiver
13. januar 2021 kl. 07:01 Opdateret: kl. 13:38
arrow Ny formand: 22-årig socialdemokrat i spidsen for Sundhedsudvalget
17. december 2020 kl. 05:02 Opdateret: kl. 21:09
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?