18. juni 2019
En række institutioner, der er tættest på borgerne får nu lempet sparekravene med en million i alt. Det er ikke meget, erkender borgmester Morten Slotved (K), men lidt har også ret, påpeger han. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

En række institutioner, der er tættest på borgerne får nu lempet sparekravene med en million i alt. Det er ikke meget, erkender borgmester Morten Slotved (K), men lidt har også ret, påpeger han. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere lemper sparekrav til de svageste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere lemper sparekrav til de svageste
Opdateret 09. februar 2019 kl. 07:35
Hørsholm - 08. februar 2019 kl. 15:19
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Økonomien i Hørsholm Kommune er under et voldsomt pres. Politikerne og forvaltningen er derfor ved at rulle en plan ud for at genskabe balancen i budgettet for 2019. Genopretningsplanen pålægger blandt andet dagtilbud, skoler, tandplejen, plejecentre og andre institutioner at spare det, der svarer til tre procent på lønbudgettet. Men det lempes nu en smule efter en beslutning, der netop er truffet i Økonomiudvalget. Det skriver Frederiksborg Amts Avis lørdag.

- Hørsholm Kommunes mange forskellige institutioner tættest på borgerne er blevet pålagt at finde budgetreduktioner for 15 millioner kroner. Det har vi nu justeret en smule efter, at Økonomiudvalget har besluttet, at den samlede sum skal udgøre 14 millioner kroner. Det er besluttet, at det reducerede sparekrav kommer enheder tæt på borgernes hverdag til gode, fortæller Hørsholms borgmester, Morten Slotved (K).

Han fortsætter:
- Forligspartierne har ønsket at dæmme op for sparekravene helt tæt på borgerne, og derfor finder vi en million kroner, som nu skal sendes tilbage til skoler, dagtilbud, tandplejen, plejecentre og andre i 2019. Jeg er udmærket klar over, at en million kroner ikke rækker langt, og det løser ikke den hårde udfordring for kommunens forskellige enheder, men det er en lille håndsrækning for at tage lidt af presset.

Som eksempel nævner han Hørsholm Skole, der er blevet pålagt at spare godt en million kroner. Nu får skolen cirka 100.000 kroner tilbage.

- Det er ikke meget, men lidt har også ret. Vores økonomi er under pres. Det er en trængt tid, men dette er et signal om, at vi gerne vil tilgode se de svageste - børnene og de ældre en smule, lyder det fra Morten Slotved i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

Han bliver suppleret af Venstres gruppeformand og 2. viceborgmester, Annette Wiencken, der udover at være medlem af Økonomiudvalget også er medlem af Børne- og skoleudvalget:

- I Venstre er vi rigtigt glade for, at forligspartierne blev enige om at reducere besparelser en smule for børn og ældre. Vi havde gerne set, at det var et større beløb som kunne sendes tilbage til disse områder, men glæder os over, at vi trods alt har været inde og prioritere. Det er vores pligt som politikere, understreger hun

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag...

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede