13. juni 2021
Niels Lundshøj (S); der er formand for Børne- og Skoleudvalget og gruppeformand for Socialdemokratiet, er blevet sygemeldt med stress på ubestemt tid. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Niels Lundshøj (S); der er formand for Børne- og Skoleudvalget og gruppeformand for Socialdemokratiet, er blevet sygemeldt med stress på ubestemt tid. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiker tæt på at besvime: Sygemeldt på ubestemt tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiker tæt på at besvime: Sygemeldt på ubestemt tid
Hørsholm - 27. august 2018 kl. 10:38
Af Anna Törnqvist Jensen

Normalt er det de kommende studenter, der sidder og sveder i eksamenslokalerne, mens familien står klar med den hvide hue ude foran døren. Men på studentereksaminernes næstsidste dag før sommerferien begyndte Niels Lundshøj (S), der er gruppeformand for Socialdemokratiet i kommunalbestyrelsen samt formand for Børne- og Skoleudvalget, også at få klamme håndflader.

Niels Lundshøj, der til daglig arbejder som gymnasielærer på Sukkertoppen Gymnasium, blev også svimmel og var ved at besvime, da han var i færd med at eksaminere dagens sidste kommende student.

- Forældrene stod jo klar på den anden side af døren med den hvide hue i hånden, og jeg vidste, at jeg skulle bare igennem det her. Og jeg fik på en eller anden måde også gennemført eksamenen, men bagefter kunne jeg slet ikke komme ned igen, fortæller Niels Lundshøj (S), der samme aften blev indlagt og fik konstateret stress.

De alvorlige stresssymptomer, som Niels Lundshøj oplevede, betyder, at han nu er blevet sygemeldt fra sit job som gymnasielærer samt sin plads i kommunalbestyrelsen på ubestemt tid. I aften skal kommunalbestyrelsen på et møde formelt godkende sygemeldingen.

Socialdemokratiets mangel på suppleanter betyder dog, at Niels Lundshøj ikke bliver erstattet. Kommunalbestyrelsen skrumper derfor til 18 medlemmer under Niels Lundshøjs sygemelding.

- Jeg skal ikke lægge skjul på, at det gør ondt på mig. Det er rigtig ærgerligt, og jeg ville ønske, at vi havde kunnet supplere en ind fra partiet, som kunne overtage min rolle, siger Niels Lundshøj.

Socialdemokratiet stillede ved kommunalvalget sidste år med tre kandidater, og de opnåede alle tre valg til kommunalbestyrelsen. Der står derfor ingen suppleanter klar i kulissen.

Udover de færre medlemmer af kommunalbestyrelsen betyder Niels Lundshøjs sygemelding også, at hans partikollega Svend Erik Christiansen overtager hans plads i Økonomiudvalget.

Derudover overtager Venstres Annette Wiencken pladsen som Børne- og Skoleudvalgsformand for Niels Lundshøj. Selvom Venstre står uden for konstitueringen ser borgmester Morten Slotved (K) ingen problemer i, at Annette Wiencken nu overtager formandsposten i Børne- og Skoleudvalget.

- Jeg er meget tryg ved Annette. Hun er en meget ordentlig og dygtig politiker, som vil sikre fokus på børne- og skoleområdet i den periode, Niels er sygemeldt, siger borgmesteren, der derudover ønsker Niels Lundshøj god bedring.

Skulle Niels Lundshøj mod forventning ikke genoptage arbejdet i kommunalbestyrelsen inden for ni måneder, skal der indkaldes en suppleant, og da Socialdemokratiet ikke kan stille med en suppleant, vil Niels Lundshøjs mandat i givet fald gå til Radikale Venstres Hans Laugesen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM