18. september 2020
Jens Wollesen   SJ-MEDIER
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF'er politianmeldt efter billede med våben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF'er politianmeldt efter billede med våben
Opdateret 14. august 2019 kl. 19:50
Hørsholm - 14. august 2019 kl. 15:10
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Glen Madsen (DF), der sidder i kommunalbestyrelsen i Hørsholm, er kommet under massivt pres og er blevet politianmeldt, efter han i sidste uge lagde et billede af sig selv på Twitter, hvor han poserer med et automatvåben.

Til billedet skrev politikeren »I forsvar mod islamister«, og det har fået flere til tasterne med kritik af billedet, der stammer fra Glen Madsens tid i forsvaret, hvor han var udsendt adskillige gange. Det er med andre ord et billede af ældre dato.

arrow Læs også: Politikers våbenbillede lever videre på sociale medier

Først på Twitter og senere på Facebook blev Glen Madsen mødt af kritiske kommentarer.

Eksempelvis kædede brugeren Kevin Shakir på Twitter billedet til de nylige masseskyderier med spørgsmålet »Er det her et passende indlæg fra en fremtrædende DF-politiker, få dage efter et (af efterhånden mange) formodet racistisk motiveret masseskyderi i USA?«.

Efter flere lignende kommentarer slettede Glen Madsen sit billede, og han erkendte, at timingen havde været uheldig.

- Jeg skulle have gjort det meget mere klart, hvad opslaget handlede om. Det var ment som en kommentar til et andet billede, hvor en række ungdomspolitikere poserede med våben, men det røg ind i en helt anden kontekst, forklarer politikeren onsdag til Frederiksborg Amts Avis, og han erkender samtidig, at opslaget var »malplaceret«.

Det andet billede, som Glen Madsen henviser til, viste en række borgerlige ungdomspolitikere, herunder den nye politiske leder for Liberal Alliance Alex Vanopslagh, posere med våben, hvortil de havde skrevet »til kamp mod de røde«. Historien blev blandt andet samlet op af Ekstra Bladet, og affødte mange kritiske kommentarer. Det ville Glen Madsen gerne komme med en kommentar til, så han postede sit eget billede, som han endte med at slette igen efter et kvarter, da politikeren opdagede, at folk satte billedet i forbindelse med den seneste tids masseskyderier i USA.

Her stopper historien dog ikke.

Billedet begyndte nemlig atter at dukke op i det digitale landskab efter weekendens angreb på en moske i Norge.

På flere Facebooksider, eksempelvis gruppen »Quran og Sunnah - Vejen til Imam« fremgik det, at billedet var lagt ud efter angrebet i Norge havde fundet sted, og at det derfor var en kommentar hertil.

I forlængelse heraf har en borger fra Hørsholm valgt at melde politikeren til politiet onsdag. Det fortæller Glen Madsen selv til Frederiksborg Amts Avis.

Jeg er blevet gjort opmærksom på, at jeg er blevet politianmeldt. Jeg sympatiserer på ingen måde med vold, lyder det fra politikeren, der samtidig indskyder:

- Jeg beskyttede civile, da billedet blev taget, herunder også muslimer.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?