19. maj 2019
For Hørsholms vedkommende er der ikke truffet beslutning om modulvogntogenes rute, understreger udvalgsformand Kristin Arendt (K).
For Hørsholms vedkommende er der ikke truffet beslutning om modulvogntogenes rute, understreger udvalgsformand Kristin Arendt (K).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiker: Vi har ikke sagt ja til megalastbiler på Isterødvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiker: Vi har ikke sagt ja til megalastbiler på Isterødvejen
Hørsholm - 19. oktober 2018 kl. 05:52
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det vakte stor undren, da Kristin Arendt (K), der er formand for Miljø- og Planlægningsudvalget, i torsdagens udgave af Frederiksborg Amts Avis læste, at Hørsholm Kommune skulle have godkendt Isterødvejen som modulvogntogsrute. I en artikel på avisens Fredensborg-sider sagde Socialdemokratiets transportordfører Rasmus Prehn nemlig:

arrow Læs også: Borgmesterbrev lægger pres på flistransporter

- Den nye rute krævede en accept for de involverede kommuner, og den er nu på plads samtidig med, at Fredensborg Kommune har accepteret at betale de ekstraanlæg, det kræver på de andre dele af vejnettet.

Anledningen til artiklen var den, at regeringen og forligspartierne bag en trafikaftale har ændret modulvogntogenes rute, således at de 25 meter lange og 60 ton tunge lastbiler skal køre ad Isterødvejen fremfor gennem Fredensborg by.

Den rute kræver dog accept fra Hørsholm Kommune, da Isterødvejen også løber gennem Hørsholm. Og den accept har Hørsholm altså endnu ikke givet, understreger Kristin Arendt.

- Da vi behandlede sagen i Miljø- og Planlægningsudvalget i september, besluttede vi, at vi har behov for at undersøge de trafikale forhold nærmere. Kommunens administration arbejder nu på en redegørelse, siger udvalgsformanden og fortsætter:

- Vi vil gerne undersøge, hvad det vil få af konsekvenser for trafiksikkerheden og trængslen på vejen, for vi vil være rigtig kede af at tillade noget, som forværrer den nuværende trafiksituation. Isterødvejen, mellem motorvejsafkørslen og Sjælsmarksvej, er hårdt belastet i forvejen, så der skal ikke meget til, at bægeret flyder over.

Dermed står sagen om modulvogntogenes rute altså i stampe, og Kristin Arendt ved endnu ikke, hvornår administrationen vil have en redegørelse om den trafikale situation klar.

- Vi afventer undersøgelsen, og vi beslutter os ikke, før vi har fået undersøgt forholdene. Vi skal ikke bare overføre et problem fra Fredensborg til Hørsholm, slår Kristin Arendt fast.

Det har ikke været muligt for Frederiksborg Amts Avis at træffe Rasmus Prehn for en uddybende kommentar.

arrow Modulvogntog skal nu køre udenom bymidte efter pres
18. oktober 2018 kl. 04:39 Opdateret: kl. 17:05
arrow Vil betale for at få lastbiler udenom byen
06. oktober 2016 kl. 05:22 Opdateret: kl. 05:34

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede