24. oktober 2021
Politiet er ikke længere særligt opmærksomme på forsamlinger på Rungsted Havn. Det skyldes borgernes gode opførsel. Arkivfoto: Lars Sandager Ramlow
Politiet er ikke længere særligt opmærksomme på forsamlinger på Rungsted Havn. Det skyldes borgernes gode opførsel. Arkivfoto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet slækker grebet om Rungsted Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet slækker grebet om Rungsted Havn
Opdateret 26. maj 2020 kl. 15:42
Hørsholm - 26. maj 2020 kl. 12:26
Af Sophus Zarrs Soelberg

Den 24. april udpegede politiet Rungsted Havn som et såkaldt hotspot. Siden da har Nordsjællands Politi haft særlig fokus på området for at være på forkant med for store forsamlinger samt risiko for spredning af coronavirus. Fra og med i dag, tirsdag den 26. maj, er Rungsted Havn ikke længere et hotspot, og det skyldes især borgernes gode opførsel. Det samme gælder Bellevue. Det fortæller chefpolitiinspektør Søren Thomassen fra Nordsjællands Politi:

arrow Læs også: Ulykke på Strandvejen: Bilist kvæstet og passager taget med hash

- Vi har oplevet, at borgerne har udvist stor forståelse for retningslinjerne og har taget budskaberne til sig. Siden de to områder blev udpeget som hotspots, har vi ikke set sammenstimlen af nævneværdig grad på hverken Rungsted Havn eller Bellevue, og derfor er de ikke længere definerede som hotspots. Det betyder, at vi drosler ned for vores indsats de to steder, men det betyder ikke, at samfundets generelle retningslinjer om afstand og størrelser på forsamlinger ikke længere gælder, lyder det fra Søren Thomassen.

Selvom Bellevue og Rungsted Havn ikke længere er hotspots, har Nordsjællands Politi fortsat et forhøjet coronaberedskab døgnet rundt, og politiet følger udviklingen i hele Nordsjælland tæt.

- Vi er parate til at genindføre områderne som hotspots, ligesom vi også er klar til at uddele bøder, hvis nogen overtræder de fælles corona-spilleregler, der stadig gælder i hele samfundet. Vi tror og håber dog på, at det ikke bliver nødvendigt, for der bliver overordnet set udvist stor grad af omtanke, og folk har været gode til at finde andre steder at nyde solen, hvis der har været for mange mennesker på deres planlagte destination. Det må meget gerne fortsætte sådan, også nu når vejret ser ud til at blive mere solrigt, slutter Søren Thomassen.

Efter Bellevue og Rungsted Havn ikke længere er definerede som hotspots, er der på nuværende tidspunkt ikke nogen hotspots i Nordsjællands politikreds.

arrow Mand fyldte maven på restaurant, men kunne ikke betale
29. maj 2020 kl. 12:47 Opdateret: kl. 11:02
arrow Mistænkeligt: Fransktalende mand stirrede ind i haver
29. maj 2020 kl. 10:43 Opdateret: kl. 10:43
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?