18. september 2019
»Forskeren« hedder skulpturen, som Eske Willerslev og Kristian von Hornsleth har skabt i fællesskab. I fremtiden skal den ifølge planen stå foran Rungsted Gymnasium. Illustration
»Forskeren« hedder skulpturen, som Eske Willerslev og Kristian von Hornsleth har skabt i fællesskab. I fremtiden skal den ifølge planen stå foran Rungsted Gymnasium. Illustration
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pelsjæger og provokunstner vil gøre forskere til superhelte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pelsjæger og provokunstner vil gøre forskere til superhelte
Hørsholm - 09. januar 2019 kl. 10:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bronzekunst, idoldyrkelse og DNA-forskning er hovedtemaerne den 21. januar klokken 17.30, hvor kunstner Kristian von Hornsleth og den internationalt anerkendte DNA-forsker Eske Willerslev forklarer om deres fælles skulpturprojekt, Forskeren.

Det er en fem tons tung bronzeskulptur, skabt af Hornsleth med Willerslev som motiv, som skal opstilles på Stadion Allé i Hørsholm.

Til fordraget, der finder sted på Rungsted Gymnasium, kan man desuden opleve Eske Willerslevs fortællerlyst og evne til at formidle tungt videnskabeligt stof på en medrivende måde, når han beretter om de nyeste landvindinger inden for sin DNA-forskning.

- Vores skulptur er en hyldest til videnskaben og den frie tanke. Den afbilder verdens vildeste DNA-forsker - et fyrtårn af viden og nysgerrighed.

Med placeringen lige ved gymnasiet håber vi, at den inspirerer unge mennesker til i højere grad at se forskere og videnskabsfolk som superhelte frem for at idolisere deltagere i reality-tv. Vi opfordrer privatpersoner og det lokale erhvervsliv til at bakke op om dette budskab, som vi uddyber til foredragsaftenen, fortæller Kristian von Hornsleth.

Kunstprojektet finansieres gennem salg af miniatureudgaver i bronze i forskellige størrelser samt grafiske, nummererede tryk og plakater af skulpturen. Til foredragsaftenen har deltagerne mulighed for at lave en attraktiv kunstinvestering, da der denne aften er mellem 20 og 50 procents rabat på kunstgenstandene.

Indtægterne fra salget finansierer produktionen af den endelige skulptur, og halvdelen af budgettet på 1,6 millioner kroner er allerede på plads.

En af de deltagende til foredraget er desuden heldig at vinde en af de eftertragtede miniatureskulpturer, når der bliver trukket lod om bronzefigur til en værdi af 18.000 kroner, der er både nummeret og signeret.

Som en del af den eksklusive hundrededel af de mest citerede forskere i verden har Eske Willerslev med sin DNA-forskning sat dansk videnskab på verdenskortet. Og så har han skudt en bjørn som pelsjæger i Sibirien.

Diversiteten skinner igennem i aftenens oplæg fra Eske Willerslev, der indebærer lige dele røverhistorier og forskningsresultater.

- Det bliver et unikt foredrag, hvor Eske forklarer, hvad der rører sig i den absolutte top af DNA-forskning. Det er nogle helt vildt interessante spørgsmål, som Eske kommer med svar på: Hvor stammer vi fra? Hvorfor uddøde mammutterne? Hvordan havde mennesker sex for 34.000 år siden? forklarer Kristian von Hornsleth.

Makkerparret inviterer alle kunst og videnskabsinteresserede i Nordsjælland og Hovedstadsområdet til foredraget, der er ganske gratis. Af planlægningsmæssige årsager er det nødvendigt at tilmelde sig til eventet. Skriv derfor, hvor mange I kommer, til: skulpturhorsholm@hornsleth.com.

soelberg

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede