22. juli 2019
Nordsjællands Politi oplyser, at børn kan være blevet ramt af peberspray på Udrejsecenter Sjælsmark onsdag. Foto: Lars Sandager Ramlow
Nordsjællands Politi oplyser, at børn kan være blevet ramt af peberspray på Udrejsecenter Sjælsmark onsdag. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Peberspray på Sjælsmark: Hjemsendelse endte i kaos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Peberspray på Sjælsmark: Hjemsendelse endte i kaos
Hørsholm - 07. marts 2019 kl. 20:00
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omkring et døgn efter at politiet blev angrebet med kasteskyts på Udrejsecenter Sjælsmark, fyger beskyldninger fortsat.

arrow Læs også: Kaos på Sjælsmark: Læs hele historien

Nordsjællands Politi oplyser, at de blev angrebet på udrejsecentret, da en kurdisk familie fra Iran onsdag skulle sendes ud af landet, og at der i den forbindelse blev tændt bål på udrejsecentrets område.

Samtidig beskyldes Nordsjællands Politi for at eskaleret situationen unødigt i en dramatisk video, der florerer på Facebook. I videoen nævnes det blandt andet, at politiet har ramt en 15-årig pige med peberspray.

Magnus Andresen, der er chefpolitiinspektør hos Nordsjællands Politi, fortæller, at urolighederne på Udrejsecenter Sjælsmark onsdag eskalerede til et omfang, hvor politiet følte sig nødsaget til at bruge peberspray indendørs, og derfor kan børn på udrejsecentret være ramt.

- Det er rigtigt, at vi var til stede på udrejsecentret onsdag. Her opstod der tumult i forbindelse med en udsendelse, hvor en gruppe beboere stillede hindringer i vejen for, at udsendelsen kunne gennemføres. I den forbindelse blev der brugt peberspray mod nogle af de personer, oplyser chefpolitiinspektøren, inden han fortsætter:

- Da vi benyttede peberspray inde i bygningen, kan det ikke afvises, at børn er blevet påvirket. Vi har ikke sprøjtet direkte efter børn, men jeg kan ikke afvise, at de er blevet ramt, siger Magnus Andresen, der er chefpolitiinspektør hos Nordsjællands Politi. Han understreger samtidig, at det hører til sjældenhederne, at politiet anvender et lignende omfang af magt ved deres tilstedeværelse på udrejsecentret.

Historien er et uddrag af en længere historie, som kan læses i sin fulde længde i Frederiksborg Amts Avis fredag den 8. marts.

arrow Politiet blev angrebet på Udrejsecenter Sjælsmark
06. marts 2019 kl. 11:14 Opdateret: kl. 12:51
arrow Udgifter til børnesager på Sjælsmark mangedoblet
24. januar 2019 kl. 06:36 Opdateret: kl. 06:44

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede