18. november 2018
Maja Andersson, Sebastian Jensen, Amanda Lindberg og Beate Hageskov løb med 1. pladsen til Rungsted Gymnasiums årlige innovationsfestival. Her ses de med borgmester Morten Slotved (K) i midten og deres vision præsenteret på planchen. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Maja Andersson, Sebastian Jensen, Amanda Lindberg og Beate Hageskov løb med 1. pladsen til Rungsted Gymnasiums årlige innovationsfestival. Her ses de med borgmester Morten Slotved (K) i midten og deres vision præsenteret på planchen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: P-hus med skybar løb med sejren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

P-hus med skybar løb med sejren
Hørsholm - 08. februar 2018 kl. 05:37
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- I tænker helt anderledes, end vi gør på rådhuset, sagde borgmester Morten Slotved (K) med et stort smil til de af Rungsted Gymnasiums elever, som deltog i den årlige innovationsfestival.

Her agerede borgmesteren nemlig ikke alene dommer, det var også Hørsholm Kommune, der havde sat eleverne på lidt af en opgave under de innovative dage. Kommunen havde bedt eleverne komme med gode idéer til, hvordan området omkring Rungsted Kyst Station kan udvikles og fortættes, så det bliver »et sted med en særlig identitet, med attraktive funktioner, gode byrum og en velfungerende trafikal struktur«.

I halvanden dag arbejdede cirka 85 af gymnasiets 2. og 3.g elever med opgaven, inden dommerpanelet, der bestod af blandt andet borgmesteren, repræsentanter fra Hørsholm Kommune og undervisere på gymnasiet, kunne fælde dom over festivalens bedste idéer.

Amanda Lindberg, Beate Hageskov, Maja Andersson og Sebastian Jensen løb med 1. pladsen, efter de havde præsenteret et helt anderledes parkeringshus for dommerpanelet.

- Der har været nogle parkeringsproblemer på Rungsted Station, og samtidig vil vi gerne skabe et samlingssted i Rungsted. Derfor er vores vision et parkeringshus med videovervågning og en skybar og et grønt område på toppen, så der både er noget for de unge og de ældre. På siden af parkeringshuset har vi lavet en klatrevæg, forklarede Sebastian Jensen om gruppens vision, da vinderne præsenterede idéen for resten af festivalens deltagere.

Morten Slotved gik fra festivalen med helt ny inspiration.

- Vi fik nogle helt andre idéer og oplæg præsenteret, end vi ser med arkitektfirmaer, som kommer og starter med at trække nogle linjer for, hvad der kan lade sig gøre. De unge ser eksempelvis ikke en fredning som en begrænsning, men som en mulighed, og det er virkelig fedt at gå herfra med en helt anden type inspiration, siger borgmesteren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk