17. oktober 2021
Det er advokat Tom Mortang, der ønsker at bygge på Barakstien, her i »vildnisset« bag ham. I baggrunden ses også ridebanen og Hørsholm Sognegård til højre.
Det er advokat Tom Mortang, der ønsker at bygge på Barakstien, her i »vildnisset« bag ham. I baggrunden ses også ridebanen og Hørsholm Sognegård til højre.
Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Omstridt byggeri skal i høring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omstridt byggeri skal i høring
Opdateret 23. juni 2015 kl. 06:13
Hørsholm - 23. juni 2015 kl. 05:54
Af Anna Törnqvist Jensen

Advokat Tom Mortangs byggeplaner var en varm kartoffel under valgkampen ved kommunalvalget for snart to år siden. Her fik advokaten, som har advokatkontor i det tidligere domhus i den sydøstlige ende af Ridebanen i Hørsholm, afslag på at bygge et etagebyggeri. Byggeplanerne indbragte omkring 70 høringssvar fra borgere, ligesom det også var svært at finde politisk vilje til projektet. I aftes blev det imidlertid besluttet at sende en lokalplan for et lignende projekt i høring. Tom Mortang ønsker fortsat at bygge - et 860 kvadratmeter stort etagebyggeri, men har i mellemtiden fjernet et elevatortårn, så bygningen reduceres i højden og flyttet byggeriet et par meter mod syd.

Men formand for Miljø- og Planudvalget, Peter Antonsen (Borgerlisten), giver ikke meget for ændringerne.

- Det er end ikke to år siden, at vi besluttede, vi ikke ville gennemføre det her byggeri. Nu er det samme forslag kommet frem igen, og nu er der et stemningsskifte. jeg synes, det er lige dårligt som sidst, og jeg kan ikke se, der er noget nyt i det, sagde Peter Antonsen ved gårsdagens kommunalbestyrelsesmøde.

Borgmester Morten Slotved (K) var dog af en anden opfattelse.

- Det er et ændret projekt, og det er vigtigt at lægge mærke til, at byggeriet er flyttet væk fra sognegården. Man fratager også Mortang muligheden for at udvide selve retsbygningen, påpegede borgmesteren

Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Venstres Ove Pedersen stemte for og skabte dermed flertal for, at lokalplanen nu sendes i høring. Borgerlisten og DF stemte imod forslaget, mens både Anne Ehrenreich og Annette Wiencken fra Venstre undlod at stemme.

Rejser du til udlandet i år?