25. februar 2021
Venstres Anne Ehrenreich forstår ikke, hvorfor Rungsted Kyst Station, som Kokkedal Station, kan overvåges med videokameraer.
Venstres Anne Ehrenreich forstår ikke, hvorfor Rungsted Kyst Station, som Kokkedal Station, kan overvåges med videokameraer.
Foto: Jakob Erhardt Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt forsøg på at få togstation overvåget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt forsøg på at få togstation overvåget

Hørsholm Kommune skal i samarbejde med DSB finde ud af, om Rungsted Kyst Station kan videoovervåges på linje med Kokkedal Station

Hørsholm - 16. januar 2021 kl. 21:00
Af Fred Jacobsen

Kommunens forvaltning skal igen undersøge, om der kan sættes overvågningskameraer op på den kommunale del af p-pladsen ved Rungsted Kyst Station.

arrow Læs også: Voldtægtssigtet mand fængslet

Det sker på foranledning af Venstres Anne Ehrenreich, der på det seneste kommunalbestyrelsesmøde benyttede sin initiativret til at rejse sagen.

”Målsætningen er at begrænse indbrud i biler og huse i området samt at begrænse brugen af Rungsted Station som transitstation for tyvekoster fra indbrud i området,” hedder det i forslaget fra Anne Ehrenreich.

Åbenlys kriminalitet

Venstrepolitikeren bruger stationen ofte og har selv oplevet ”åbenlys kriminalitet”. Blandt andet ved selv at have set ”en person, der var ved at bryde en cykel op.”

Hun forstår ikke, at der ikke kan sættes overvågning op på p-pladserne, når der allerede forefindes kameraer, eksempelvis ved Meny på Rungsted Bytorv mindre end 500 meter fra stationen

Kan ikke overvåges

Kommunen har tidligere fået at vide, at det er ulovligt at sætte overvågning op på stationen, men kommunalbestyrelsen indvilgede i at bede forvaltningen undersøge det endnu en gang, og det skal blandt andet ske i dialog med DSB, der ejer stationen.

"Det har vist sig, at det umiddelbart kun er lovligt for kommunen at opsætte videoovervågning på Kokkedal Station. Det skyldes, at Kokkedal Station ligger mindre end 500 meter fra Ådalsparken, der i forvejen er overvåget. Administrationen har ikke kendskab til områder tæt på Rungsted Station med overvågning, og alle arealer ejes af DSB", hed det dengang i et notat til sagsfremstillingen i Tryghedsudvalget.

arrow 46-årig mand anmeldt for voldtægt af 21-årig kvinde
17. januar 2021 kl. 10:04 Opdateret: kl. 10:04
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?