17. oktober 2021
Når Hørsholm Kommune fremover skal have udført byggeopgaver, bliver det lettere for lokale små og mellemstore virksomheder at komme til fadet.
Når Hørsholm Kommune fremover skal have udført byggeopgaver, bliver det lettere for lokale små og mellemstore virksomheder at komme til fadet.
Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny udbudspolitik er vedtaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny udbudspolitik er vedtaget
Hørsholm - 24. juni 2015 kl. 06:17
Af Anna Törnqvist Jensen

En rørt Henrik Klitgaard (R) fik mandag aften på kommunalbestyrelsesmødet i Hørsholm stor ros af sine kollegaer i kommunalbestyrelsen. De sidste fire år har Klitgaard, der er viceborgmester og formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, nemlig arbejdet på en ny udbudspolitik for Hørsholm Kommune og mandag blev denne vedtaget af kommunalbestyrelsen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg er rigtig glad for, at vi i dag kan præsentere en ny udbudspolitik, som i større udstrækning tager hensyn til vores mindre lokale virksomheder. Det er en stor dag for håndværksvirksomhederne i Hørsholm, konstaterede Henrik Klitgaard på kommunalbestyrelsesmødet.

Men både Venstre og LA ønskede ikke at lægge stemmer til de sociale klausuler. De sociale klausuler betyder nemlig, at opgaver, med entreprisesummer over 10 millioner kroner eller en lønsum, der er over fire millioner kroner, skal løses delvist af praktikanter og lærlinge. 10 procent af medarbejderne på denne type opgaver skal således være praktikanter eller lærlinge.

Og selvom der var uenighed om de sociale klausuler, var der enighed om, at den nye udbudspolitik var ønsket. Derfor stemte Socialdemokratiet, Borgerlisten, Radikale Venstre, Konservative og DF for den nye udbudspolitik og skabte dermed det flertal, der var nødvendigt for at få politikken vedtaget. Venstre og LA stemte imod, men gjorde det klart, at det alene skyldtes de sociale klausuler.

- Vi vil gerne sende det signal, at vi støtter udbudspolitikken, sagde Anne Ehrenreich, som derfor fik det ført til protokol, at de to partier støtter udbudspolitikken.

Rejser du til udlandet i år?