17. september 2021
Foruden Fred Jacobsen består Sjællandske Mediers nye fælles redaktion i Hørsholm af journalisterne Morten Timm og Sophus Zarrs Soelberg, mens salget varetages af Suzanne Zabava og Dorte Hartoft med Lisbeth Chabert som salgschef. Foto: Kenn Thomsen
Foruden Fred Jacobsen består Sjællandske Mediers nye fælles redaktion i Hørsholm af journalisterne Morten Timm og Sophus Zarrs Soelberg, mens salget varetages af Suzanne Zabava og Dorte Hartoft med Lisbeth Chabert som salgschef. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny redaktør og nye rammer i det lokale mediehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny redaktør og nye rammer i det lokale mediehus

Ugebladets redaktør Fred Jacobsen, 65 år, tiltræder i dag også som redaktør for Frederiksborg Amts Avis i Hørsholm

Opdateret 15. september 2021 kl. 12:15
Hørsholm - 15. september 2021 kl. 06:53

Redaktionen for Frederiksborg Amts Avis i Hørsholm ændrer sig nu. Fred Jacobsen, 65 år, tiltræder i dag som redaktør.

arrow Læs også: Balletskole slået i gulvet: Genstart af dansen efter hård tid

Fred Jacobsen er i forvejen redaktør på Ugebladet i Hørsholm og fortsætter i den rolle. Udnævnelsen af Fred Jacobsen betyder samtidig, at Sjællandske Medier, der udgiver både Ugebladet i Hørsholm og Frederiksborg Amts Avis, etablerer én samlet redaktion i Hørsholm, hvor journalisterne på redaktionen skriver til begge udgivelser - og til nyhedssitet: www.sn.dk/hoersholm

"Siden den fysiske sammenflytning af de to redaktioner har det daglige samarbejde udviklet sig positivt. Jeg glæder mig til, at vi sammen nu kan give det en dimension mere - til glæde for både Frederiksborg Amts Avis' og Ugebladets læsere. Opgaven - og målet - ser jeg som at bevare og styrke mangfoldigheden i udbuddet af nyheder, oplysninger og oplevelser, som to forskellige medier i et forholdsvis lille samfund som Hørsholm kan byde på. Både Ugebladet og den daglige avis skal være en nødvendighed for at kunne holde sig orienteret om stort og småt," siger Fred Jacobsen om den nye strukturændring.

Fred Jacobsen afløser den mangeårige Hørsholm-redaktør Lars Sandager Ramlow, som fremover skal koncentrere sig om Rudersdal.

Købte ugeaviser

Sjællandske Medier købte 12 ugeaviser ved indgangen til 2020, herunder Ugebladet Hørsholm, af Politikens Lokalaviser. I maj 2020 flyttede Frederiksborg Amts Avis sin redaktion i Hørsholm til Midtpunktet 14, hvor Ugebladet allerede havde adresse. Dengang kom udgivelserne under samme tag, og nu tages skridtet så fuldt ud med en fælles redaktion.

"Der er allerede i dag et samarbejde og et samspil mellem de tre platforme, Ugebladet Hørsholm, Frederiksborg Amts Avis og sn.dk. Vi tror, at dette kan blive endnu stærkere og bedre ved at journalisterne sidder på en fælles redaktion med fælles redaktør," siger Palle Høj, chefredaktør ved både Ugebladet Hørsholm og Frederiksborg Amts Avis.

Foruden Fred Jacobsen består Sjællandske Mediers nye fælles redaktion i Hørsholm af journalisterne Morten Timm og Sophus Zarrs Soelberg, mens salget varetages af Suzanne Zabava og Dorte Hartoft med Lisbeth Chabert som salgschef.

Den nye redaktør

Fred Jacobsen er sønderjyde med rødder i det tyske mindretal og indledte sin journalistiske løbebane på dagbladet Der Nordschleswiger i Aabenraa i 1976. Derfra gik turen videre til Jydske Tidende i Sønderborg, DR P4 i Syd- og Sønderjylland i årene 1984-1998.

Herefter fulgte en periode, hvor Fred Jacobsen engagerede sig i en helt anden side af journalisternes fag som først faglig sekretær i Dansk Journalistforbund i Aarhus i fire år inden en periode som næstformand i samme forbund fra 2002-2011.

Fred Jacobsen returnerede herefter til lokaljournalistik som henholdsvis chefredaktør og journalistisk redaktør for Budstikken-aviserne i Syd- og Sønderjylland, inden han 2014 tiltrådte som redaktør for Ugebladet Hørsholm og siden Uge-Nyt Fredensborg.

Undervejs har han suppleret med en master i redaktionel ledelse fra Syddansk Universitet, med speciale om konstruktiv journalistik.

Høj

Synes du, at kommunen er der for dig?