5. august 2021
Svend Erik Christiansen (S) varsler et muligt opgør med lukkeugerne. Foto: Allan Nørregaard
Svend Erik Christiansen (S) varsler et muligt opgør med lukkeugerne. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny formand: Måske slut med lukke-uger i institutionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ny formand: Måske slut med lukke-uger i institutionerne

Den politiske veteran Svend Erik Christiansen (S) overtager formandsposten i Børne- og Skoleudvalget efter Niels Lundshøj og han varsler et muligt opgør med lukkeugerne i kommunens daginstitutioner.

Opdateret 25. februar 2021 kl. 19:40
Hørsholm - 28. december 2020 kl. 05:44
Af Sophus Zarrs Soelberg

Svend Erik Christiansen (S) har siden midten af december været den nye formand for Hørsholm Kommunes Børne- og Skoleudvalg.

arrow Læs også: DEBAT: Flere pædagoger nu: Hørsholm har ikke råd til nøl

Han overtager posten, efter partikammeraten Niels Lundshøj (S) har forladt kommunalbestyrelsen, og selvom den politiske veteran først lige har sat i formandsstolen, varsler han allerede nu et muligt opgør med de uger, hvor kommunens daginstitutioner er tvunget til at være lukket.

- Jeg kan allerede nu fortælle, at vi har drøftet at fjerne daginstitutionernes lukkeuger. Vi har på det første møde, hvor jeg var formand, besluttet at holde et møde med daginstitutionerne, hvor vi vil høre, hvad deres opfattelse af lukkeugerne er, siger Svend Erik Christiansen, inden han fortsætter:

- Vi vil gerne se på mulighederne for at fjerne lukkeugerne, der er til gene for en hel del forældre. Det drejer sig om to uger i sommerferien og én uge i juleferien, hvor der er tvungen ferie. Vi vil se, om lukkeugerne kan fjernes helt eller delvist, men vi skal først drøfte det med forældrene og institutionerne, siger han.

Politisk erfaring

Svend Erik Christiansen er en erfaren herre, når det kommer til politik. Den 74-årige udvalgsformand har tidligere siddet som borgmester i Fredensborg-Humlebæk Kommune fra 1988 til 1998, og med sin nye formandspost bevæger han sig ind på et område, som han om nogen kender.

Svend Erik Christiansen er nemlig selv uddannet folkeskolelærer, og han har tidligere været konsulent i Danmarks Lærerforening. Derudover har han været direktør i en organisation, der lavede selvejende private børnehaver, så både daginstitutions- og skoleområdet er den nye udvalgsformand bekendt med. Samtidig understreger han, at det er en fordel, at han er oppe i alderen. Det er der nemlig ikke nok lokalpolitikere, der er.

- Der er lige lavet en undersøgelse om, hvorvidt kommunalbestyrelserne repræsenterer befolkningen, og én af de grupper, der er underrepræsenteret, er den ældre del af befolkningen. I den sammenhæng er det utrolig vigtigt, at der er kommunalbestyrelsesmedlemmer af en vis alder, så vi repræsenterer befolkningen, fortæller han.

Rigeligt at gå i gang med

Svend Erik Christiansen er i det hele taget klædt godt på til at varetage sin nye udvalgsformandspost, og det er heldigt, for der er rigeligt at gå i gang med.

- Der er mange spændende projekter i den kommende tid. Vi skal skabe flere pladser i børnehaverne, og det haster. Vi skal også sætte byggeriet af den nye institution på Rungsted Skole i gang. Vi vil gerne i gang med at bygge så hurtigt som muligt, for det er en investering på 45 millioner kroner, og pengene er allerede sat af i budgettet. Det kommer nok til at tage halvandet år at få sagen færdig, men når den er færdig, begynder det at se rimeligt ud i forhold til ventelister. Det bliver også spændende at følge med i, hvordan den nye Lundevejsskole kan løfte hele specialområdet i kommunen, og vi har sat flere penge af til nye pædagoger gennem de næste par år, som skal løfte børneområdet i kommunen. Der er nok at tage fat i, og det bliver spændende, lyder det afslutningsvist fra den nye formand.

arrow For få voksne i børnehaverne: Så langt er der til målet
01. februar 2021 kl. 12:00 Opdateret: kl. 11:05
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?