17. oktober 2019
Projektassistent Sandra Maher Taleb og sektionsleder Carsten Bøgesø gennemgår plantegningen, inden Sandra tager ud og laver kvalitetssikring på institutionen. Pressefoto
Projektassistent Sandra Maher Taleb og sektionsleder Carsten Bøgesø gennemgår plantegningen, inden Sandra tager ud og laver kvalitetssikring på institutionen. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny arkitekttegnet vuggestue i Hørsholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny arkitekttegnet vuggestue i Hørsholm
Hørsholm - 21. maj 2019 kl. 10:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med byggeriet af en arkitekttegnet vuggestue til institutionen Æblegården, der ligger ved Stadionalle i Hørsholm, er institutionen vokset med omkring 160 kvadratmeter, ligesom den er blevet skræddersyet efter arkitektens tegninger og anvisninger og opført af selskabet Ajos.

Sektionsleder for pavilloner i Ajos a/s Carsten Bøgesø fortæller, at det er én af de mere specielle modulopgaver, som hans firma har udført.

- Det kræver naturligvis, at byggeriet er tiltænkt en vis levetid, for at det kan betale sig at etablere så mange specielle løsninger, siger Carsten Bøgesø, inden han fortsætter:

- I dette tilfælde er vuggestuen opstillet med en planlagt lejeperiode på fem år, og bygningen er udført i vedligeholdelsesfrie materialer således, at der skal bruges få midler og minimal tid på vedligehold. Fordelen ved at benytte modulbyggeri er naturligvis den midlertidige karakter, siger han.

Den nye vuggestue er blevet bygget, så den passer til de yngste. Der er således brugt standard-moduler med gulvvarme opvarmet med luft til vand-varmepumper. Ud over at være en meget energieffektiv måde at opvarme på, er det optimalt for vuggestuebørn, som opholder sig meget på gulvet i løbet af dagen. Hertil er der bygget karnapper med glas fra gulv til loft i gavlene på modulerne. Dermed kan børnene sidde inde og betragte uderummet, og på den måde smelter inde og ude sammen.

Som noget særegent i modulbyggeri er der etableret ovenlys i garderoberne, så der er naturligt lys, selv om det er et gennemgangsrum midt i bygningen. Der er elektriske hæve/sænke pusleborde, og der er to overdækkede terrasser, så barnevognene kan stå i tørvejr, når børnene skal sove.

Samtidig forklarer Carsten Bøgesø, at forberedelserne til byggeriet har været væsentligt anderledes, end man er vant til, da Æblegårdens nye vuggestue egentlig ikke er blevet bygget det samme sted, som den er opført.

- Vi kunne forberede byggeriet indendørs. Håndværkerne har arbejdet i en 20 grader varm hal under optimale forhold. Det giver bedre løsninger og holder omkostningerne nede. Eksempelvis holdes træet tørt, hvilket betyder, at der ikke kommer fugt i konstruktionerne ved montagearbejdet. Samtidig giver det en væsentligt hurtigere byggeproces, blandt andet fordi vi kan producere byggeriet samtidig med, at entreprenørerne udfører jord- og kloakarbejdet, fortæller Carsten Bøgesø.

Fra første modul blev sat op, til det færdige byggeri blev taget i brug i midten af marts, gik der ganske få uger. Det er et kort byggeforløb på stedet, så omgivelserne herunder den eksisterende børnehave blev generet mindst muligt, oplyser Carsten Bøgesø yderligere.

soelberg

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede