24. september 2020
Lars Skov
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu indvies Helseskoven i Hørsholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu indvies Helseskoven i Hørsholm
Opdateret 25. november 2014 kl. 17:04
Hørsholm - 25. november 2014 kl. 12:20
Af Julie Grothen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danmarks første helseskov ligger i Arboretet i Hørsholm, og den indvies den 28. november.

Helseskoven Octovia er en rekreativ skov med otte »rum«, der hver især kan bidrage til helbredelse af mennesker, gennem ophold i skovområdet. Skoven er en udbygning af træsamlingen Arboretet i Hørsholm. Her blev der i 2011 etableret en terapihave, der blandt andet bruges til at hjælpe soldater, der lider af sygdommen PTSD. Men mens terapihaven har mental helbredelse som fokus, er helseskoven udtænkt, så den besøgende styrkes mentalt og undgår psykiske vanskeligheder.

- Helseskoven er tænkt som forebyggelse. Et sted hvor besøgende styrkes mentalt og dermed kan undgå psykiske vanskeligheder. Med etableringen af Helseskoven Octovia får vi mulighed for at forske i, hvorfor noget natur styrker det mentale helbred, mens andet ikke gør det, siger landskabsarkitekt og professor Ulrika Stigsdotter ved IGN, der står bag projektet og er én af Danmarks førende eksperter inden for forskning i, hvordan landskabsarkitektur, natur og design kan understøtte menneskers helbred.

Sammen med Terapihaven Nacadia indgår Helseskoven i det Natur-, sundheds- og design-laboratorium, som Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning (IGN) ved Københavns Uni-versitet driver i Hørsholm. Skoven skal bruges til forskning, uddannelse og formidling. I helseskoven vil forskerne blandt andet foretage fysiologiske målinger og andre tests på forsøgspersoner.

Har debatten om sexisme taget overhånd?