18. januar 2019
Jagt- og Skovbrugsmuseets bygninger på Folehavevej er nu rømmet for museumsgenstande. Statens ejendomsselskab Freja Ejendomme har overtaget bygningerne, og de skal sættes til salg. Selvom der endnu ikke er sat pris på de ikoniske museumsbygninger, er der store planer for de tomme bygninger.   Foto : Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Jagt- og Skovbrugsmuseets bygninger på Folehavevej er nu rømmet for museumsgenstande. Statens ejendomsselskab Freja Ejendomme har overtaget bygningerne, og de skal sættes til salg. Selvom der endnu ikke er sat pris på de ikoniske museumsbygninger, er der store planer for de tomme bygninger. Foto : Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er museet ledigt: Planer er i støbeskeen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er museet ledigt: Planer er i støbeskeen
Hørsholm - 23. juli 2018 kl. 06:08
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et nyt museum om oplysningstiden, en koncertsal og et lydstudie, et atelier med værksted for kunstnere, en café samt en række mødelokaler for frivillige og lokale foreninger.

Drømmene om at give Jagt- og Skovbrugsmuseets bygninger nyt liv og omdanne det tidligere museum til et helt nyt kulturcenter i Hørsholm lever videre.

Men initiativtagerne er nu afhængige af, at Hørsholm Kommune kommer på banen.

- Hvis projektet skal blive til virkelighed, kræver det, at kommunen bakker os op. Vi håber, at kommunen vil bevilge penge, så vi kan få lavet et skitseprojekt for udnyttelsen af Jagt- og Skovbrugsmuseet. Det vil være næste skridt i processen, og førend det er lavet, kan vi ikke komme videre, siger Kjeld Sivertsen, der er formand for Aktiv Kunst.

Kunstforeningen vil sammen med Hørsholm Musikskole, Hørsholm Musikforening, Frivilligcentret, Hørsholm Arkæologiske Forening og Museum Nordsjælland skabe nye rammer for musik, kunst og kultur i Jagt- og Skovbrugsmuseets bygninger.

Museum Nordsjælland drømmer således om at lave et museum om oplysningstiden i en del af museets gamle bygninger, mens musikskolen drømmer om en koncertsal i museets nyeste bygning.

Det er også her, Aktiv Kunst gerne vil have værksted, og Frivilligcentret ønsker mødelokaler.

Men selvom idéerne er mange, ved initiativtagerne også, at et sådant projekt kræver penge. Derfor har de brug for kommunens hjælp.

- Hvis vi kan få lavet et skitseprojekt, kan vi også kontakte fonde og se, om vi kan få nogle penge den vej, siger Kjeld Sivertsen, der understreger, at kommunens velvilje mod projektet er central.

- I dag er området udlagt til museumsformål i lokalplanen, og vi håber, kommunen vil fastholde den lokalplan, for så er det selvfølgelig meget begrænset, hvad der kan komme af mulige private købere. Kommunen skal være interesserede i det her projekt, holdes fast på, at området er udlagt til museumsformål, og være positivt indstillede over for at tage en dialog med statens ejendomsselskab Freja Ejendomme, som har overtaget bygningerne.

Ifølge borgmester Morten Slotved (K) er netop museumsbygningernes fremtid et af de emner, der skal diskuteres på de kommende budgetforhandlinger.

- Vi har ikke pengepungen oppe af lommen, men vi er heller ikke afvisende over for at købe dem, siger Morten Slotved og tilføjer, at kommunen dog ikke på nuværende tidspunkt overvejer at købe bygningerne.

I stedet mener borgmesteren, at staten bør overveje at overdrage bygningerne til kommunen.

- Hvis vi eksempelvis går ind og støtter et museum om oplysningstiden, så ville det give mening, at staten også bidrag ved at overdrage nogle af bygningerne til os, siger Morten Slotved.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk