16. juni 2021
HCM - Hørsholm Cykel Motion - åbner altid forårs- og sommersæson med et traditionsrigt løb, og det løber at stabelen på søndag den 11. april. Arkivfoto: HCM
HCM - Hørsholm Cykel Motion - åbner altid forårs- og sommersæson med et traditionsrigt løb, og det løber at stabelen på søndag den 11. april. Arkivfoto: HCM
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er det forår: Åbner sæsonen med cykelløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er det forår: Åbner sæsonen med cykelløb

De 70 grønklædte ryttere fra Hørsholm Cykel Motion inviterer til sæsonstart med løb

Hørsholm - 07. april 2021 kl. 14:54
Af Morten Timm

Den lokale cykelklub - Hørsholm Cykel Motion (HCM) - er klar til endnu en sæson på landevejene, og det markeres traditionen tro med klubbens åbningsløb, som afholdes på søndag den 11. april kl. 9 ved Surina Cykler.

arrow Læs også: God tur - god stil: Sætter fokus på de hurtige cyklister

Herfra køres der samlet start ud i mere landlige omgivelser til parkeringspladsen på Stumpedyssevej i Tokkekøb Hegn, hvor selve løbsruten forklares, inden starten går. Alle der har lyst til at cykle med er velkomne, oplyser den nye formand for Hørsholm Cykel Motion, Kim Flemming Andersen.

"Efter løbet mødes vi igen til kaffe og kage, og vi regner med at slutte omkring kl. 12," tilføjer han.

Inddelt i tre hold

Hørsholm Cykel Motion har cirka 70 medlemmer - primært i alderen 40-50 år. Klubben er opdelt i tre hold, der cykler med forskellig hastighed. Hold 3 kører træner typisk med 24-27 km/t, hold 2 cykler med 27-31 km/t, mens hold 1 holder en fart på 31-35 km/t.

"Men træning er ikke bare op på cyklen og derudaf. Man får også øvelse i at køre på hold, med hvad det indebærer af rulleskift, så man tager vinden for hinanden og paradekørsel. Det kan også være svært at køre i gruppe på små, snørklede veje," siger cykelformand Kim Flemming Andersen.

Alt hvad den kan trække

Der bliver lagt stor vægt på det sociale i HCM, men det er også en motionsklub, hvor det ikke kun er søndagsture med picnic.

"For mange handler det om at køre hurtigt, og ude på landevejen køres der også skiltespurt. Der får den alt, hvad den kan trække. Men efter træning sluttes der næsten altid af med kaffe og kage hos enten en bager (f.eks. i Nivå) eller privat," oplyser Kim Flemming Andersen.

Klubben har også nogle faste ture i løbet af sæsonen, for eksempel en træningstur til Gilleleje for at spise fiskefrikadeller på havnen. En rent social tur, hvor holdene kører forskellige ruter i forskelligt tempo, så de ankommer til havnen nogenlunde samtidig.

Du kan læse mere om Hørsholm Cykel Motion på deres Facebook-side 'Hørsholm Cykel Motion HCM'.

arrow Vil staten hjælpe? Cykelsti på Hørsholm Kongevej er måske på vej
24. februar 2021 kl. 04:23 Opdateret: kl. 15:56
arrow DEBAT: Hørsholm cykelby, hvad er der sket? Ingenting
18. december 2020 kl. 16:02 Opdateret: kl. 15:43
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?