24. juni 2021
I 2001 blev brostensfeltet på Usserød Kongevej anlægt. Nu skal det renoveres og ændres, så det vejstykket kommer til at få samme udtryk som ud for Kongevejscentret. Det har et flertal i Miljø- og planlægningsudvalget besluttet. Foto: Morten Timm
I 2001 blev brostensfeltet på Usserød Kongevej anlægt. Nu skal det renoveres og ændres, så det vejstykket kommer til at få samme udtryk som ud for Kongevejscentret. Det har et flertal i Miljø- og planlægningsudvalget besluttet. Foto: Morten Timm
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er det afgjort: Derfor skal brostensfelt fjernes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er det afgjort: Derfor skal brostensfelt fjernes

Flertal i Miljø- og planlægningsudvalget vil i stedet anlægge en løsning med asfalt og midterhelle, som den man kender fra Usserød Kongevej ud for Kongevejscentret

Hørsholm - 22. februar 2021 kl. 11:38
Af Morten Timm

For 20 år siden blev der lagt brosten på en kort strækning på Usserød Kongevej mellem Q8-tanken og Hørsholm Midtpunkt ved taxiholdepladsen, som en del af et trafik- og forskønnelsesprojekt.

arrow Læs også: Hurtigbusser har ingen nem gang på jorden

Brostensfeltet har længe trængt til en gennemgribende renovering eller en ændring, da vejbelægningen har affødt mange klager fra de omkringboende for at være støjende.

Efter at have fremlagt fire løsning på det inddragende Borgerlab har et flertal i Miljø- og planlægningsudvalget nu besluttet at fjerne brostenene på kørebanen - og i stedet lægge asfalt.

Størst interesse

Til gengæld vil vejmidten fortsat være sat i brosten, men afbrudt af beplantning/kummer, som man kender det fra forskønnelsen af Usserød Kongevej ud for Kongevejscentret.

På den måde skabes ikke kun en sammenhæng. Opdelingen af vejen vil også medvirke til at dæmpe bilernes hastighed, som netop var det oprindelige mål for stedet, hvor mange bløde trafikanter krydser Usserød Kongevej.

"Det var den af de fire løsningsmodeller, som der blev vist størst interesse for på Borgerlab. Den passer med det grønne, og er den både den smukkeste og bedste løsning i forhold trafik og støj," siger Jan Klit (K), formand for Miljø- og planlægningsudvalget om valget.

Til at renovere og omlægge af brostens-vejstykket er der afsat 2,5 millioner kroner.

Venstre stemte imod

Udvalgsformanden har opbakning fra sine to partifæller i udvalget, Charlotte Kirchheiner og Bent Fabricius, mens Venstres to medlemmer, Anne Ehrenreich og Fritz Reuhter, stemte imod.

De mener, at man skal vente og udsætte renoveringen, indtil man kender fremtiden for Apotekertovet og Dades planer for den del af Midtpunkt, hvor Hørsholm Apotek tidligere lå.

"Ombygning i området vil uvægerligt påvirke trafikken og trafikløsningerne. Flertallet havde ikke tid til at vente, men ville gennemtrumfe en gentagelse af løsningen ved Kongevejscentret, hvor blomsterkummerne fylder alt for meget og skaber farlige situationer for trafikken. Vi mener ikke, at ombygningen haster og undrer os over, at flertallet vil bruge over to millioner lige netop her," meddeler Anne Ehrenreich og Fritz Reuther.

arrow DEBAT: Brostensfeltet på Kongevejen skal helt væk
26. november 2020 kl. 05:45 Opdateret: kl. 11:25
arrow Stem om tre forslag: Nu skal brostenene have en overhaling
12. november 2020 kl. 12:19 Opdateret: kl. 12:22
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?