25. maj 2020
Nabila Mathiasen begyndte selv at tabe håret for 15 år siden. Nu hjælper hun andre, der også lider af hårtab. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Nabila Mathiasen begyndte selv at tabe håret for 15 år siden. Nu hjælper hun andre, der også lider af hårtab. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nabila blev selv skaldet: Nu hjælper hun andre med hårtab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nabila blev selv skaldet: Nu hjælper hun andre med hårtab
Hørsholm - 20. oktober 2018 kl. 05:56
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det startede med en enkelt skaldet plet. Nabila Mathiasen opdagede pletten i sin hovedbund for 15 år siden, men ingen læger kunne give hende en god forklaring på, hvorfor hun pludselig begyndte at tabe sit store, røde, kraftige hår. Og håret fortsatte med at ryge af i store totter.

- Jeg var 28 år gammel og havde kun en tredjedel af mit hår tilbage.

Nabila Mathiasens hårtab bragte hende til en parykbutik.

- Det eneste, der var i vinduerne, var parykker med gråt hår, og jeg tænkte med det samme, at jeg ikke skulle derind. Jeg fandt en anden butik, men det var stadig så grænseoverskridende for mig, at jeg bare fik en kasse med en paryk stukket i hånden, og så skyndte jeg mig hjem, husker Nabila Mathiasen.

Nabila Mathiasen bevidst om, hvor meget hår betyder for identiteten - og hvor meget det betyder at have en god paryk.

- En paryk er et hjælpemiddel på lige fod med alle mulige andre hjælpemidler, og du kan ikke sætte dig ind i, hvor meget det egentlig betyder at have hår, medmindre du selv er skaldet. Derfor kan jeg også yde en særlig service over for mine kunder, fordi jeg ved, hvordan det er, siger Nabila Mathiasen.

Nabila Mathiasens hårtab skyldtes en stofskiftesygdom, som hun måtte opereres for. Da hun skulle opereres, konstaterede lægerne dog, at hun også havde kræft i skjoldbrugskirtlen. I dag er hun kræftfri, men jobbet som sygeplejerske er blevet suppleret med en et-årig frisøruddannelse, ligesom Nabila Mathiasen også laver permanent makeup i klinikken Haarkonsulenten på Usserød Kongevej, hvor hun i dag arbejder.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det er min skæbne at hjælpe andre, der også lider af hårtab, siger Nabila Mathiasen.

- I de parykforretninger, jeg besøgte i sin tid, blev vi gemt væk bag forhæng og i båse. Her bliver ingen gemt væk, og vi er i samme båd, ligesom jeg er meget bevidst om, hvem jeg har siddende i min stol.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?