18. juni 2021
Lørdag skulle Karen Blixen Museum Rungstedlund ifølge planen slå dørene op for et nyrenoveret museum og en helt ny udstilling, men nu er museet blevet tvangslukket. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Lørdag skulle Karen Blixen Museum Rungstedlund ifølge planen slå dørene op for et nyrenoveret museum og en helt ny udstilling, men nu er museet blevet tvangslukket. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museum tvangslukket på åbningsdag: »Det er frustrerende«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museum tvangslukket på åbningsdag: »Det er frustrerende«

Lørdag skulle Karen Blixen Museum Rungstedlund ifølge planen slå dørene op for et nyrenoveret museum og en helt ny udstilling, men nu er museet blevet tvangslukket.

Hørsholm - 07. maj 2021 kl. 17:24
Af Sophus Zarrs Soelberg

Lørdag er Hørsholm Kommune blevet lukket ned på grund af for høje smittetal, og det betyder blandt andet, at der lukkes ned for kulturen i kommunen.

arrow Læs også: Flotte fotos: Flere hundrede gæster og en prinsesse til ballet

Som følge heraf er Karen Blixen Museum Rungstedlund blevet tvunget til at lukke fra lørdag - samme dag, som museet havde planlagt en storstilet genåbning.

- Vi respekterer naturligvis reglerne, men det er meget frustrerende. Vi har fuldstændig styr på retningslinjerne i forhold til afstandskrav, corona-pas, adgang i bestemte tidsrum og vi har arbejdet på højtryk for at blive klar til at åbne lørdag, fortæller museumsdirektør Elisabeth Nøjgaard.

Har arbejdet på højtryk

Ifølge planen ville museet slå dørene op i nye rammer lørdag, da man gennem flere måneders nedlukning har renoveret det historiske forfatterhjem, som udgør Karen Blixen Museet.

Museets entré, butik og Madam Carlsens Café og Bistro er ombygget i samarbejde med Praksis Arkitekter og med ombygningen har museet genskabt rummenes oprindelige strukturer og stemningen fra Karen Blixens tid, hvor Magasinbygningen fungerede som vognport, hestestald og høloft. Samtidig har ombygningen skabt udsyn til fuglereservatet.

Alt det glædede man sig til at vise frem, men det er nu udskudt på ubestemt tid.

- Håndværkerne har leveret en kraftpræstation for at blive klar, og her er blevet så flot. Det er virkelig nedslående, at vi ikke kan åbne, lyder det afslutningsvist fra Elisabeth Nøjgaard, der samtidig understreger, at museet - inden for mulighedernes grænser - arbejder på at genåbne hurtigst muligt.

arrow Digterruter åbner over hele landet
07. juni 2021 kl. 17:08 Opdateret: kl. 16:11
arrow Kendt kok og iværksætter modtager årets Rungstedlundpris
18. maj 2021 kl. 16:06 Opdateret: kl. 15:51
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?