18. april 2021
Christina Carlsen fra Kringlebageren (th.) havde en stor aktie i, at Lisa Nørmark Nielsen og hendes datter Helena, tirsdag i sidste uge kunne servere 400-500 nylavede pandekager ved Slotssøen. Foto: Morten Timm
gallery icon

Se billedserie

Christina Carlsen fra Kringlebageren (th.) havde en stor aktie i, at Lisa Nørmark Nielsen og hendes datter Helena, tirsdag i sidste uge kunne servere 400-500 nylavede pandekager ved Slotssøen. Foto: Morten Timm
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mor og datter blev dagens helte: Derfor delte de gratis pandekager ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mor og datter blev dagens helte: Derfor delte de gratis pandekager ud

Lisa og Helena Nørmark Nielsen tog i sidste uge pandekagejernene under armen og serverede gratis over 400 varme pandekager til de mange, der var ude at skøjte på Slotssøen

Opdateret 24. februar 2021 kl. 18:12
Hørsholm - 24. februar 2021 kl. 18:01
Af Morten Timm

I sidste uge og på vinterens sidste frostdag var der flere hundrede skøjteglade Hørsholmborgere, der gjorde store øjne og meget hurtigt blev lækkersultne.

arrow Læs også: Kommunen opruster hjælpen: Unge strømmer til psykolog-rådgivning

Ved Slotssøen havde Lisa Nørmark Nielsen og hendes 17-årige datter Helena taget opstilling og sat strøm til to pandekagejern, hvorefter de i otte stive timer fra kl. 10 til 18 gratis servede mellem 400 og 500 friskbagte pandekager.

Gestussen skabte med det samme store glæde blandt skøjteløberne og de forbipasserende - og nyheden spredte sig desuden på de sociale medier.

Mest positive oplevelse

Den lokale pandekagemor på 50 år blev også selv ganske overvældet af de mange reaktioner over sit og datterens initiativ.

"Det er da det mest positive, jeg har oplevet. Folk var så taknemmelige, smilende og overrasket på den positive måde. Og det var lige, hvad der var meningen," fortæller Lisa Nørmark Nielsen til Ugebladet.

"I denne tid hvor der hænger mørke skygger over os, ville jeg gerne fokusere på de positive ting og prøve at skabe lidt glæde," siger hun videre.

De mange hundrede pandekager blev revet væk, ligeså snart de var lavet. Selv om det var en hundekold dag, så varmede alle smilene fra folk, tilføjer Lisa der også havde svigersønnen med på pandekageholdet.

Rørt af syn ved Slotssøen

Idéen til at byde folket på pandekager blev født sidste lørdag, da hun selv var nede ved slotssøen og så, der var tændt lys og de mange mennesker.

"Jeg blev helt rørt af det syn. Så mange mennesker, der havde det sjovt, faldt på halen og grinede sammen i små grupper - både børn, unge og ældre. Og dejligt at se, at kommunen havde sat lys op. Da en af mine venner fortalte mig, at det var international pandekagedag om tirsdagen (16. februar), så var jeg tændt for at prøve at lave noget god stemning," forklarer Lisa.

(artiklen fortsætter under foto...)

Sådan så det ud ved Slotssøen i Hørsholm, da Lisa Nørmark Nielsen og datteren Helena havde travlt med at lave varme pandekager til folket. Foto: Privat

Hjælp fra Kringlebageren

Søndag morgen kontaktede hun Kringlebageren i Hørsholm Midtpunkt - hvor datteren Helena arbejder i fritiden, og hvor hun selv har arbejdet som ung - og spurgte medejer Christina Carlsen om hun var frisk på at sponsere lidt pandekagedej til projektet.

Det blev et klart ja - og tirsdag morgen kunne Lisa og Helena hente 30 liter pandekagedej hos Kringlebageren. Selv indkøbte hun syltetøj og sukker.

Via Facebook havde hun forinden opsøgt borgmester Morten Slotved og fået lov til at bruge noget af kommunens strøm.

"Det med at give noget og gøre noget sammen - så kan vi faktisk rigtigt meget. Og jeg ville godt gøre noget hyggeligt i denne tid," forklarer Lisa Nørmark Nielsen, der også sender en stor tak til Kringlebageren. For uden dem kunne det ikke have ladet sig gøre.

Har bragt megen glæde

50-årige Lisa er ikke helt uprøvet i at lave pandekager. Som 13-14 årig pige stod hun faktisk i Hørsholm Midtpunkt og bagte og solgte pandekager. Også i det daværende Pandekagehuset.

Da hun for 12 år siden skulle bruge et par pandekagejern til et privat arrangement, fik hun lov til at låne dem - og da hun bagefter fandt ud af, at de faktisk bare lå i kælderen uden at blive brugt, spurgte hun, om ikke hun måtte købe dem. Det fik hun lov til.

"De har siden bragt megen glæde," siger Lisa Nørmark Jensen, der til daglig arbejder som handicaphjælper.

Selv om der var varme på pandekagejernene, så var det koldt at stå på den frosne jord hele dagen, og Lisas datter prøvede denne løsning for at holde varmen i fødderne. Foto: Privat

arrow Vild verdensrekord: 31 børn i dribletur på 30 km
23. februar 2021 kl. 07:15 Opdateret: kl. 07:20
arrow Kommunen vil undersøge din sundhed: Hvordan du har det?
14. februar 2021 kl. 10:56 Opdateret: kl. 10:47
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?