9. juli 2020
Sjælsmark Kaserne
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister skal svare efter brug af peberspray på Sjælsmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister skal svare efter brug af peberspray på Sjælsmark
Hørsholm - 12. marts 2019 kl. 06:14
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politiets brug af peberspray, manglende mulighed for samtale mellem ægtefæller og et muligt selvmordsforsøg er blandt de forhold, som integrationsordfører hos Enhedslisten Johanne Schmidt-Nielsen nu har rettet skriftlig henvendelse til udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) for at få belyst.

Den 8. marts kunne Frederiksborg Amts Avis berette, at en hjemsendelse af en kurdisk familie fra Iran på Udrejsecenter Sjælsmark var gået grueligt galt. Politiet følte sig angrebet af centrets beboere, der tændte bål og kastede med kasteskyts, mens beboerne omvendt beskyldte politiet for at have sprøjtet med peberspray indendørs, hvorfor børn muligvis var blevet ramt.

Det har nu fået Enhedslistens integrationsordfører til at rette fire skriftlige spørgsmål til udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

- Vi bliver nødt til at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen. Det er altid alvorligt, når politiet bruger peberspray, men det er endnu mere alvorligt, hvis der er børn til stede. Jeg mener ikke, at Udrejsecenter Sjælsmark er et sted for børn, og det understreger den her episode, lyder det fra integrationsordføreren, der samtidig fortæller, at sagen sætter politiet i en uhensigtsmæssig situation.

- Politiet bliver virkelig sat i en svær situation. Vi ved, at politiet nogle gange må bruge magt i forbindelse med tvangsmæssige udsendelser, og vi sætter dem i en svær situation, når betjentene skal bruge magt med børn som publikum. Vi skal have klarlagt forløbet, lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen.

I sin skriftlige henvendelse til udlændinge- og integrationsministeren vil integrationsordføreren desuden have svar på, hvorfor moderen i den kurdiske familie fra Irak blev indlagt på hospitalet, ligesom det ønskes undersøgt, hvorvidt familien blev nægtet oplysninger om, hvor moderen befandt sig i forbindelse med indlæggelsen.

Hertil beder Enhedslistens integrationsordfører ministeren om at indhente en udtalelse fra Nordsjællands Politi, der belyser omfanget af anvendelsen af peberspray på Udrejsecenter Sjælsmark onsdag den 6. marts. Den skriftlige henvendelse er et såkaldt udvalgsspørgsmål, hvilket betyder, at Udlændinge og integrationsminister Inger Støjberg har fire uger til at undersøge sagen, før der skal foreligge et svar.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?