23. februar 2020
Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) lagde mandag vejen forbi Hørsholm. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) lagde mandag vejen forbi Hørsholm. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister baner vejen for nyt rådhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister baner vejen for nyt rådhus
Opdateret 23. januar 2019 kl. 10:20
Hørsholm - 22. januar 2019 kl. 01:33
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På et møde mandag eftermiddag mellem erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og Hørsholms borgmester Morten Slotved (K) kunne ministeren fortælle, at byens rådhus sandsynligvis kan flytte tættere på bymidten.

- Det giver god mening at flytte rådhuset, så det vil vi gerne støtte, lød det blandt fra Rasmus Jarlov under mandagens møde.

Tidligere har det såkaldte stationsnærhedsprincip, der er en del af planloven, stået i vejen for et nyt rådhus i bymidten, men med regeringens nye hovedstadsudspil, der bliver offentliggjort senere på ugen, er der udsigt til, at reglerne lempes. For Hørsholm Kommune betyder det, at et nyt rådhus kan flyttes til midtbyen, selvom der ikke ligger en station inden for 1200 meters gåafstand.

- Som erhvervsminister vil jeg gerne være med til at sikre vækst for både boliger og virksomheder i hovedstadsområdet. Som led i et større udspil, giver jeg tilladelse til, at offentligt byggeri, som betjener lokalområdet, kan afvige fra stationsnærhedsprincippet. Rådhuset bør ligge der, hvor borgerne bliver betjent, sagde Rasmus Jarlov til mødet.

soelberg