21. marts 2019
Nu skal Hørsholm beslutte, om Isterødvejen skal være modulvogntogsrute.Foto: Kenn Thomsen
Nu skal Hørsholm beslutte, om Isterødvejen skal være modulvogntogsrute.Foto: Kenn Thomsen
Foto: Bjarke MacCarthy
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Megalastbilers rute skal afgøres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Megalastbilers rute skal afgøres
Hørsholm - 19. september 2018 kl. 05:17
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Modulvogntog kan for fremtiden få rute på Isterødvejen, hvis politikerne i Hørsholm siger ja til at lade de omdiskuterede megalastbiler køre ad strækningen. I morgen skal Miljø- og Planlægningsudvalget sige ja eller nej til at lade modulvogntog køre på Isterødvejen.

Fredensborg Kommune har allerede givet tilsagn om, at kommunen er indstillet på at betale de omkostninger, der er forbundet med at ombygge Isterødvejen for modulvogntog. En udgift, som Vejdirektoratet har anslået til at være cirka 1,3 millioner kroner. Nabokommunen vil også afholde eventuelle driftsomkostninger, hvis Hørsholms del af Isterødvejen godkendes til modulvogntogsrute.

Isterødvejen inddrages som mulig rute for modulvogntogene, fordi Fredensborg Kommune længe har kæmpet mod, at der skulle køre modulvogntog tværs gennem slotsbyen. Det resulterede for knapt to år siden i, at regeringen med et bredt flertal i ryggen imødekom Fredensborgs ønske om at køre modulvogntog ad Isterødvejen i stedet for, såfremt Fredensborg Kommune ville betale de omkostninger, der skal til for at ombygge Isterødvejen.

Formanden for Miljø- og Planlægningsudvalget, Kristin Arendt (K), vil ikke på forhånd gisne om resultatet af morgendagens møde i udvalget. Hun har dog selv en bekymring forbundet med at godkende Isterødvejen som modulvogntogsrute.

- Jeg har en lille tillægsbekymring, og den er, at vi har enormt meget trængsel i forvejen i de to involverede rundkørsler ved tilgangen til motorvejen samt ved Grønnegade. Begge rundkørsler er meget spidsbelastede særligt i myldretiden om morgenen og om eftermiddagen, og jeg tror, vi ender med også at skulle kigge på, hvordan modulvogntog

vil påvirke trafikken, siger Kristin Arendt og tilføjer:

- Det er noget, vi skal være opmærksomme på. Men dermed ikke sagt, at man ikke kan have modulvogntog på Isterødvejen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede