20. september 2021
Plejecenter Louiselund har af to omgange haft coronaudbrud blandt medarbejdere og beboere. Begge gange skyldes det formentlig en ikkevaccineret medarbejder. Foto: Allan Nørregaard
Plejecenter Louiselund har af to omgange haft coronaudbrud blandt medarbejdere og beboere. Begge gange skyldes det formentlig en ikkevaccineret medarbejder. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medarbejdere uden vaccination er skyld i to smitteudbrud på plejecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medarbejdere uden vaccination er skyld i to smitteudbrud på plejecenter

To gange på en måned er Louiselund blevet ramt af corona. Smitten er efter al sandsynlighed bragt ind af ansatte, der ikke er vaccineret mod covid-19

Opdateret 10. september 2021 kl. 14:49
Hørsholm - 10. september 2021 kl. 11:53
Af Morten Timm

Pleje- og omsorgscenter Louiselund er lige nu ramt af det andet smitteudbrud på bare en måned. Ved begge udbrud peger alt på, at det er ikkevaccinerede medarbejdere, der har taget coronavirus med ind på plejecentret og smittet både beboere og andre ansatte.

arrow Læs også: DEBAT: Øget aftendrift på 150S fra 2022

Ved det første udbrud, der blev registreret 7. august, blev tre beboere og to medarbejdere testet positive for covid-19, og ved det andet udbrud, som blev konstateret 6. september, er foreløbig seks beboere og fire medarbejdere ramt, oplyser Dorte Dahl, centerchef for Center for Sundhed og Omsorg i Hørsholm Kommune.

Begrænset til et hus

Coronasmitten er indtil nu kun fundet i hus 4 på Louiselund og på samme etage. Alle de smittede beboere var færdigvaccinerede, oplyser centerchef Dorte Dahl.

"Jeg er naturligvis ærgerlig over, at smitten er kommet tilbage på et af kommunens plejecentret, men vi gør lige nu alt for at inddæmme smitten. Blandt andet ved ekstra rengøring, værnemidler, tests og hvor personalet ikke går på tværs af afdelinger," siger hun og tilføjer, at man følger retningslinjerne fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Begrænset til et hus

Hos Hørsholm Kommune har man hele tiden været klar over, at der var medarbejdere, som ikke var vaccinerede, men som arbejdsgiver kan man ikke tvinge men kun opfordre de ansatte til at tage vaccinen mod covid-19, ligesom man også kun kan opfordre de ikke-vaccinerede til at foretage to ugentlige test.

Hvorvidt det er uansvarligt som ansat på et plejehjem ikke at blive vaccineret vil centerchef Dorte Dahl ikke kommentere direkte på.

"Det er klart, at der er en masse dilemmaer i den her proces, og der er ingen tvivl om, at vi foretrækker, at vores medarbejdere bliver vaccineret, hvilket vi også har opfordret dem til," siger Dorte Dahl.

Få syge beboere

Hun skønner, at det kun er en lille del af de ansatte, der ikke har fået vaccinen, men Hørsholm Kommune må heller ikke føre statistik på det.

Ingen af de tre smittede beboere ved det første udbrud har udvist symptomer, mens nogle af beboere ved det aktuelle og andet udbrud, har været syge, men ikke i en grad, at der har hospitalsindlæggelse, fortæller centerchefen.

Alle beboere på Hørsholms plejehjem får nu tilbudt det tredje vaccinestik.

arrow DEBAT: Desværre tog jeg ikke fejl
14. september 2021 kl. 09:22 Opdateret: kl. 09:22
arrow Erhvervs(u)venlighed: Hørsholm hænger fast i bunden
09. september 2021 kl. 06:59 Opdateret: kl. 17:30
Synes du, at kommunen er der for dig?