26. september 2021
Maj Allin Thorup er Konservatives nye gruppeformand i kommunalbestyrelsen i Hørsholm.
Maj Allin Thorup er Konservatives nye gruppeformand i kommunalbestyrelsen i Hørsholm.
Foto: Knud Düring
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Majs optur: Nu er hun toer i hierarkiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Majs optur: Nu er hun toer i hierarkiet

45-årige Maj Allin Thorup er nu formelt partiets nye gruppeformand

Hørsholm - 24. juni 2021 kl. 17:30
Af Fred Jacobsen

Med udnævnelse til gruppeformand i den konservative byrådsgruppe, kampagneleder for partiets valgkamp og nummer to på partiets kandidatliste, har Maj Allin Thorups første år i kommunalbestyrelsen været én lang optur.

arrow Læs også: DEBAT: Børnene kan ikke vente - vi skal i mål med minimumsnormeringer fra 2022

"Jeg betragter det som en forfremmelse og en anerkendelse," siger 45-årige Maj Allin Thorup efter det seneste avancement, som er udnævnelsen til formand for den konservative byrådsgruppe.

Den nye gruppeformand, der i realiteten nu er rykket op til at være borgmester Morten Slotveds højrehånd, blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i 2017 fra en 16. plads på den konservative liste og fik 246 personlige stemmer.

Har fundet hinanden

Den første periode har ikke altid været lige harmonisk hos de konservative og kulminerede med eksklusionen af Thorkild Gruelund i april 2019.

Siden har gruppen med Maj Allin Thorups ord "fundet hinanden". Hun mener, at udnævnelsen til gruppeformand også hænger sammen med, at hun som medlem af Social- og seniorudvalget og Børne- og skoleudvalget er repræsenteret på de store velfærdsområder og hun repræsenterer partiets bløde værdier.

Flere formandsmøder

I funktionen som gruppeformand afløser hun de facto Nadja Maria Hageskov, som ikke genopstiller. Nu er der så formelt sat en titel på funktionen.
Den indebærer blandt andet, at hun kommer til at føre ordet for sit parti på gruppeformandsmøder, borgmesteren oftere og oftere benytter sig af.

"Det er på en eller anden forkert, at Venstre ikke er med i Økonomiudvalget. Så når vi har diskussioner, hvor der skal sættes en retning, indkalder jeg i højere grad nu til møder med gruppeformændene," forklarer Morten Slotved.

På disse møder sidder han selv for bordenden som borgmester, og den ny gruppeformand repræsenteret sit parti som de andre gruppeformænd repræsenterer deres.

Stemmer du til kommunalvalget i år?