17. januar 2019
Dronning Margrethe nåede trods et uheld og motorvejskø frem i tide til at træde ud på balkonen på Amalienborg med resten af den kongelige familie. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Dronning Margrethe nåede trods et uheld og motorvejskø frem i tide til at træde ud på balkonen på Amalienborg med resten af den kongelige familie. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Majestæt endte i motorvejskø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Majestæt endte i motorvejskø
Opdateret 27. maj 2018 kl. 12:24
Hørsholm - 27. maj 2018 kl. 11:38
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et uheld på Helsingørmotorvejen var lørdag ved at få indflydelse på den storslåede fejring af kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. På slaget 12 var det meningen, at fødselaren, kronprinsesse Mary, prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent, prinsesse Josephine og dronning Margrethe skulle træde ud på balkonen på Frederik VIII's Palæ på Amalienborg, hvor danskerne samles og vifter med Dannebrog, når et af kongefamiliens medlemmer fylder år. Men da dronning Margrethe lørdag formiddag var på vej fra Fredensborg Slot til Amalienborg, endte dronningen i motorvejskø på Helsingørmotorvejen, og så så planerne en overgang ud til at blive presset.

I sydgående retning ved afkørsel Kokkedal/Hørsholm var tre biler kørt ind i hinanden. Flere børn blev efterfølgende kørt til hospitalet til undersøgelse, men alle slap fra uheldet uden skade. Til gengæld fyldte vragrester fra de tre biler det meste af motorvejen, så politiet så sig nødsaget til at afspærre den og dirigere trafikken en anden vej.

- På det tidspunkt var hendes majestæt på vej ind til København i Krone-bilen for at komme til sin søns fødselsdag. Vi fik derefter en henvendelse fra Kongehuset om, hvordan udsigterne var til, at motorvejen blev åbnet igen, men heldigvis undgik vagtchefen sved på panden, siger Søren Bjørnestad, vagtchef i Nordsjællands Politi.

Kort efter kunne politiet åbne en vognbane - til alt helt for dronningen.

- Krone-bilen ventede pænt i køen som alle andre, men da vi fik åbnet en vognbane, så blev de vinket og dirigeret frem, så hun kunne køre. Det passede med, at hun nåede frem i tide, siger Søren Bjørnestad.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk