9. juli 2020
Forsinkelserne på Kystbanen har været ekstraordinært mange i maj og juni. Nu vil kommunalbestyrelsen kræve svar på, hvordan der kan forventes tog til tiden.  Foto: Allan Nørregaard
Forsinkelserne på Kystbanen har været ekstraordinært mange i maj og juni. Nu vil kommunalbestyrelsen kræve svar på, hvordan der kan forventes tog til tiden. Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Måneder med kaos på Kystbanen: Vi vil ikke finde os i det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Måneder med kaos på Kystbanen: Vi vil ikke finde os i det
Hørsholm - 19. juni 2018 kl. 05:22
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommunalbestyrelsen i Hørsholm vil nu rette henvendelse til transportminister Ole Birk Olesen (LA) oven på to måneder, hvor Kystbanen langt fra har leveret tog til tiden. I maj og juni er DSB langt fra sin målsætning om, at 82,9 procent af togene på Kystbanen skal køre til tiden, og det vil kommunalbestyrelsen have lavet om på.

arrow Læs også: Kystbanen: Derfor er dit tog forsinket

- I maj og juni har det været ekstraordinært vanskeligt for alle, der kører med Kystbanen. Der har været forsinkelser hver dag, og man har overhovedet ikke kunnet regne med togene. Kystbanen er en helt central livsnerve for rigtig mange mennesker, men DSB's kundepunktlighed, som de selv måler, viser, at selvom målsætningen er 82,9 procent, har kundepunktligheden kun været 65,4 procent i maj. Vi bliver nødt til at kræve, at Kystbaneborgmestrene og Regionsrådsformanden hele tiden er over DSB, så der bliver gjort noget ved det her, sagde Anne Ehrenreich på vegne af Venstre, som havde bragt Kystbanen på dagsordenen i kommunalbestyrelsen.

I sidste uge besøgte borgmester Morten Slotved (K) sammen med Fredensborg, Rudersdal og Lyngby-Taarbæks borgmestre samt regionsrådsformand Sophie Hæstorp (S) transportministeren. Resultatet af mødet blev, at ministeren nu vil iværksætte en analyse af Kystbanen, og derfor mente Morten Slotved også, at Hørsholms kommunalbestyrelse nu skulle afvente resultatet af analysen.

- Vi borgmestre fik trængt transportministeren op i et hjørne, hvor han bliver nødt til at få undersøgt forholdene på Kystbanen, og det respekterer jeg. Min anbefaling er, at nu må vi vente. Vi er blevet lovet, at analysen vil komme, inden efteråret er omme, og vi har lige nu ikke mere at komme med, før vi kan reagere på en analyse, sagde borgmesteren med henvisning til sidste uges møde.

Venstre var ikke enige i borgmesterens ønske om at afvente transportministerens analyse.

- Det må være muligt at spørge ministeren, hvad tidsperspektivet er for, at man får normaliseret Kystbanen. Lige nu er det meget ukonkret for alle de folk, som hver dag står og venter på deres tog. Vi går efter noget konkret, så borgerne kan se, vi er på sagen. Vi vil ikke finde os i det, vi har oplevet i maj og juni. Vi vil vide, hvornår vi kan regne med togene, sagde Anne Ehrenreich.

Det fik borgmesteren til at ændre kurs.

-Jeg har ikke noget problem med, at vi prøver at formulere et brev til transportministeren om, at vi ser meget alvorligt på det her og spørge, hvornår ministeren mener, vi kan forvente tog til tiden, sagde Morten Slotved.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?