24. maj 2019
Må folkeskoleelever ryge i skoletiden? Det skal kommunalbestyrelsen afgøre på mandag. 			Foto: Peter Andersen
Må folkeskoleelever ryge i skoletiden? Det skal kommunalbestyrelsen afgøre på mandag. Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Må elever ryge i skoletiden?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Må elever ryge i skoletiden?
Hørsholm - 15. december 2018 kl. 10:34
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Må elever ryge i skoletiden, så længe de holder sig fra skolens matrikler, eller skal rygning forvises helt fra skoletiden?

Det er et af de spørgsmål, som mandag står til at blive afgjort, når der indkaldes til møde i Hørsholms kommunalbestyrelse.

Spørgsmålet er allerede blevet behandlet i økonomiudvalget, hvor syv stemte for, mens 2 stemte imod. Udvalgsformand og borgmester Morten Slotved (K) stemte for forslaget, og han fortæller, at det er vigtigt, at kommunalbestyrelsen bakker op om en røgfri folkeskole.

- Vi skal have fokus på, at de unge ikke begynder at ryge. Én måde, vi kan gøre det, er ved at udskyde de unges møde med røg så længe som muligt. Jeg vil meget gerne være med til at regulere de unges adfærd, hvis det betyder, at der ikke er rygning i vores folkeskole, lyder det fra borgmesteren.

Mens flertallet i Økonomiudvalget gik ind for beslutningen, der skal behandles endeligt på mandagens kommunalbestyrelsesmøde, stemte Jakob Nybo (LA) og Glen Madsen (DF) imod.

I referatet fra mødet ville de to gerne uddybe baggrunden for deres stemmer.

Således skrives det:
»Liberal Alliance og Dansk Folkeparti vælger i dag at stemme nej til, at kommunen skal bestemme over de ældre elevers frihed udenfor skolens matrikel. Det er et meget farligt skråplan af forbud. Rygning er et forældreansvar og en sag mellem børn og forældre. Bedrevidende politikere kan komme med gode råd, men bør afholde sig fra at indføre forbud, der i øvrigt ikke på nogen måde kan håndhæves«.

- Jeg stemte imod i Økonomiudvalget, fordi at hvis de unge er store nok til at forlade skolens matrikler i skoletiden, så kan de også tage vare på sig selv. Det er i hvert fald ikke kommunens ansvar, hvad de laver. Hvis de unge ikke kan tage vare på sig selv, skal de jo slet ikke have lov til at forlade skolens område i skoletiden, understreger Jakob Nybo.

Inden behandlingen i Økonomiudvalget er sagen både blevet behandlet i Sundhedsudvalget og i Børne- og Skoleudvalget.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede