2. august 2021
"Den dag prutterne blev væk" er forfatterdebut til billedkunstner Line Meyer, opvokset i Hørsholm. Hun har både skrevet og illustreret. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

"Den dag prutterne blev væk" er forfatterdebut til billedkunstner Line Meyer, opvokset i Hørsholm. Hun har både skrevet og illustreret. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Line skriver børnebog fuld af pruttelyde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Line skriver børnebog fuld af pruttelyde

31-årige Line Meyer, Hørsholm, debuterer med børnebogen "Den dag prutterne blev væk"

Opdateret 20. juli 2021 kl. 11:19
Hørsholm - 17. juli 2021 kl. 09:33
Af Morten Timm

Billedkunstner Line Meyer, opvokset i Hørsholm, kan nu også skrive børnebogsforfatter på sit cv. Forleden debuterede hun med børnebogen "Den dag da prutterne blev væk".

arrow Læs også: Far og datter skriver ny kogebog

31-årige Line Meyer, der til daglig bor i Berlin og er kunstuddannet fra Wiens Kunstakademi, fik idéen til bogen sammen med sin veninde Anna Ketelsen, ligeledes fra Hørsholm, da de sammen passede Lines forældres hund, der pruttede og pruttede.

"Som børn havde vi begge forestillet os, at der gik en lille professor og lavede prutterne inde i kroppen. Vi tænkte over, hvor træls det må være at have et job med at lave prutter, for så er der jo ingen, som værdsætter ens arbejde," fortæller Line og Anna.

Derefter snakkede de om, hvordan det må være, når man slider og slæber for at skabe et godt arbejdsresultat, men så kun bliver ignoreret og grint af.

"Det er ikke sjovt at blive set ned på for sådan en vigtig arbejdsopgave, og det ville vi gerne udforske," tilføjer de to veninder, der lærte hinanden at kende, da de gik på Rungsted Gymnasium.

Flora i pruttelaboratoriet

Historiens univers foregår inde i kroppen, hvor der foregår en hel masse uventet og som sammenlignes med en slags fabrik, hvor de mange enheder skal arbejde sammen, så kroppen fungerer og hjernebosserne er tilfredse.

Vi møder Professor TarmFlora nede i sit prutte-laboratorie, hvor hun arbejder hver eneste dag med at lave store og små prutter og slimede og tørre prutter og bombeprutter og gigantiske hørmere. Og hun er virkelig god til det.

(Artiklen fortsætter under efter foto...)

I Line Meyers børnebog følger vi Professor Tarmfloras kamp for at få anerkendelse for at lave prutter i sit pruttelaboratorie. En dag tager hun sit gode tøj og går - og så kan det nok være, at der opstår kaos i kroppens tarmsystem. PR-foto

Kaos i kroppen

Der er bare et problem. For selv når flora gør sit allerbedste for at lave rigtig gode, stinkende prutter, så siger ingen af hendes venner i kroppen nogensinde noget pænt om dem. Og det gør menneskene uden for kroppen heller ikke.

Og det kan da ikke være rigtigt. For Flora er et geni, når det kommer til at lave prutter.

En dag får Flora nok og forlader sit prutte-laboratorium - men uden nogen til at lave prutter, opstår der for alvor kaos i kroppen, og Floras venner må tage ud for at lede efter hende, før hjernebosserne sætter gang i den helt store udskylning.

Som den billedkunstner Line Meyer er, har hun naturligvis selv illustreret bogen, der henvender sig til børn fra fire år.

"Den dag prutterne blev væk" er udkommet på Gads Forlag den 23. juni med vejledende pris på 299,95 kr.

arrow Ny bog viser vej til lokale oldtidsminder
03. juli 2021 kl. 07:06 Opdateret: kl. 09:43
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?