15. januar 2021
Det var en lille flok, der samledes for at vise deres sympati for sømændene Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez på den snedækkede plæne foran rederiet Shipcrafts lokaler i Hørsholm.
gallery icon

Se billedserie

Det var en lille flok, der samledes for at vise deres sympati for sømændene Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez på den snedækkede plæne foran rederiet Shipcrafts lokaler i Hørsholm.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lille flok til kamp for for Søren og Eddy

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lille flok til kamp for for Søren og Eddy
Opdateret 23. marts 2013 kl. 06:47
Hørsholm - 22. marts 2013 kl. 17:30
Af Julie Grothen

Hørsholm: Fredag den 22. marts havde to danske sømænd siddet som gidsler i Somalia i 800 dage. Det blev blandt andet markeret i Hørsholm.

Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn sidder tilfangetagne hos pirater i Somalia. Det har de gjort siden handelsskibet Leopard blev kapret den 12. januar 2011. Rederiet Shipcraft og den danske regering har ikke gjort nok for at få de kidnappede søfolk og deres fire filippinske kolleger fri. Det mener en gruppe af folk, som derfor i flere byer markerede, at sømændene har været taget til fange i 800 dage.

En lille gruppe havde taget opstilling på ridebanen i Hørsholm. Shipcraft har adresse på Gl. Hovedgade, og den lille flok forsamlede sig neden for rederiets vinduer.

arrow Læs også: De tidligere danske gidsler er nu tilbage i Europa

En af de fremmødte var Poul Erik Larsen. Han er navigatør og tidligere ansat i Shipcraft. Og han har sejlet sammen med den ene af de to danske gidsler, Eddy Lopez.

- Jeg har sejlet med Eddy, og det er et ekstra grundlag for at gøre noget. Men de fleste af dem, der står her er jo ikke søfolk. De har bare sympati for den situation de her seks mennesker er i, siger Poul Erik Larsen, som mener, at gidslernes sag kørt af sporet - og at sagen er glemt af regering og rederi.

- Jeg kan ikke se, at det skal holdes hemmeligt. For mig at se er de lige så meget gidsler af den danske regering, siger Poul Erik Larsen.

Der blev også demonstreret på Københavns Rådhusplads,i Odense, Haderslev, Skive, Aalborg, og i Vejle.

arrow Shipcraft bekræfter løsesum for gidsler på 39 millioner
03. maj 2013 kl. 12:53 Opdateret: kl. 09:59
arrow Pårørende: Ydmygende og forfærdelig gidsel-dokumentar
02. maj 2013 kl. 23:24 Opdateret: kl. 23:26
arrow Søvndal om danske gidsler: Omtalen har øget prisen
02. maj 2013 kl. 14:28 Opdateret: kl. 14:31
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?