16. november 2018
Kåre og Tine Røgind Quist er begge journalister. Sproget fylder meget i deres hverdag, og det sætter sit præg på parrets 4-årige søn, Carl. Foto: Privat
gallery icon

Se billedserie

Kåre og Tine Røgind Quist er begge journalister. Sproget fylder meget i deres hverdag, og det sætter sit præg på parrets 4-årige søn, Carl. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lille Quist: Oldemor fylder hele bagsædet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lille Quist: Oldemor fylder hele bagsædet
Opdateret 12. august 2018 kl. 10:22
Hørsholm - 12. august 2018 kl. 10:20
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hver evig eneste dag - i hver eneste speak og i de daglige samtaler vægter Kåre Quist sine ord.

arrow Læs også: TV-vært: Fru Jensen er min chef

- Sproget er mit vigtigste arbejdsredskab som nyhedsvært. Jeg knokler med sproget. Hver dag. Jeg forsøger at fortælle. Ikke læse op. Jeg forsøger at skabe farver og billeder i sproget ved at bruge betoninger og et ligefremt sprog. Jeg bruger kun hovedsætninger. Ingen fremmedord. Kun aktive sætninger. Aldrig passive. Jeg skriver mine sætninger i et nærmest hjemmelavet fonetisk sprog på min prompter, fortæller han i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

Den 47-årige nordsjællænder lægger ikke et øjeblik skjul på, at han elsker sproget, og forholdet til det kommer ikke fra fremmede. Ord fyldte meget i hans opvækst.

- Min barndom var smækfyldt med ord. Mine forældre og min bror er også sprogmennesker så bordet - og ordet - fangede. Ved middagsbordet var der dagligt, godmodigt drilleri og sprogligt ping-pong, og allerede i folkeskolen begyndte jeg at sende små ordspil ind til Politikens »At Tænke Sig«, fortæller den 47-årige tv-vært.

Og nu er næste skud på stammen, eller Quisten, ved at vokse op. Præget af forældrene, der begge er journalister, og resten af familien af »sprogjonglører« er sønnen Carl nu blevet fire år.

- Carl elsker rim og remser. Vi læser alle klassikerne. Jeg elsker den lette, ligefremme lyrik i »Bennys Bukser brændte« fra Halfdan Rasmussens ABC.

Forleden skulle vi til oldemors fødselsdag. Jeg spurgte Carl i bilen: Hvor meget fylder Oldemor? Han svarede med et stort grin: Hele bagsædet...

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag...

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk