19. oktober 2019
Anne Pilegaard, der er en del af Karen Blixen Museets skoletjeneste viser her elever fra 2.F på Rungsted Gymnasium rundt på museet, der engang var Blixens hjem. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Anne Pilegaard, der er en del af Karen Blixen Museets skoletjeneste viser her elever fra 2.F på Rungsted Gymnasium rundt på museet, der engang var Blixens hjem. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landets bedste gymnasielærer sætter spot på Blixen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landets bedste gymnasielærer sætter spot på Blixen
Hørsholm - 10. november 2016 kl. 16:08
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Karen Blixen skrev om den svære overgang fra barn til voksen. Helt i tråd med dette skal alle 2.g-klasserne fra Rungsted Gymnasium i denne uge gæste Blixens museum på Rungstedlund. Det skriver Frederiksborg Amts Avis fredag.

Gymnasielærer Sanne Zillo Rokamp fra Rungsted Gymnasium modtog i maj i år prisen som årets bedste gymnasielærer. Sanne Zillo Rokamp skilte sig ud fra mængden af flere hundrede indstillede gymnasielærer ved blandt andet at kombinere faglighed med engagement og til tider anderledes måder at formidle. Sanne Zillo Rokamp vandt dermed den fornemme hovedpris på 75.000 kroner.

- 25.000 gik til en dejlig ferie sammen med min familie, 25.000 kroner fik skattevæsnet, og de sidste 25.000 kroner var øremærket til undervisningsbrug. Denne del har jeg valgt at bruge på en kulturel oplevelse ud af huset med eleverne - med besøg på Karen Blixen Museet, hvor de blandt andet oplever den anmelderroste forestilling »Blixen unplugged« med skuespillerne Petrine Agger og Mette Frank, som opfører Karen Blixens fortælling »Ringen«, siger Sanne Zillo Rokamp.

»Ringen« er en fortælling, som Karen-Lise Mynster har været med til at instruere.

Ligesom mange andre af Blixens fortællinger som eksempelvis »Skibsdrengens fortælling«, handler om den svære overgang fra barn til voksen, og som stiller spørgsmål til egen identitet: Hvem er jeg, og hvad er meningen med mit liv?

Udover teaterforestillingen skal eleverne også på omvisning på museet sammen med museets skoletjenestemedarbejdere.

Sanne Zillo Rokamp forklarer:
- Jeg havde oprindeligt havde tænkt, at jeg ville tage mine elever med i Mungo Park og se »Andersens samlede værker«, fordi det er en fantastisk forestilling. Men ved nærmere eftertanke valgte jeg at realisere en gammel tanke om at skabe et tættere bånd mellem det lokale Karen Blixen Museet og Rungsted Gymnasium. Og den beslutning er jeg rigtig glad for. Blixen Museet er lokalhistorie, og derfor særlig vigtig for eleverne på netop Rungsted Gymnasium.

Danmarks bedste gymnasielærer fortsætter:

- Jeg har været lærer på gymnasiet i 14 år, og jeg er selv glad for Karen Blixen. Hun er en fantastisk fortæller, men svær at formidle. Gymnasiet skal være alment dannende, men hvad er det? Med vores besøg her på Blixen-museet oplever eleverne både intim-teater, og de kommer rundt i Blixens hjem og får et indblik i hendes magiske univers. Jeg håber, eleverne får smag for Karen Blixen, og tænk en gang, hvis nu de med denne oplevelse får lyst til at komme tilbage til museet en dag. Det er mit håb, lyder det fra Sanne Zillo Rokamp.

Museumsinspektør og leder af Karen Blixen Museets skoletjeneste Anne Sofie Tiedemann Dal er ligeledes rigtig glad for, at gymnasielærer Sanne Zillo Rokamp har valgt at bruge den fornemme pris på at styrke et helt oplagt lokalt samarbejde med Karen Blixen Museet.

- Det er ikke kun er en enkelt oplevelse, men et samarbejde, som det er tanken, skal fortsætte fremadrettet i mange år, sådan at alle Rungsteds gymnasielever en gang i løbet af deres gymnasietid kommer på besøg på Karen Blixen Museet. Sanne Zillo Rokamps flotte pris dækker, at alle 10 klasser i 2.g kan besøge os i år og de næste to år med, fortæller Anne Sofie Tiedemann Dal, der fortsætter:

- Karen Blixen var kendt for at være en fremragende historiefortæller og er i dag kanonstof for både folkeskolen og gymnasiet, og et besøg her på stedet føjer et en levende vinkel til arbejdet med en af Danmarks mest anerkendte forfattere. Når vi har skolebesøg her på museet er en af de vigtigste opgaver for os at åbne forfatterskabet op for både lærere og elever.

Museumsinspektøren peger på, at skoletjenestemedarbejderne fokuserer på god formidling og brug af æstetiske læringsteorier herunder kreativ skrivning, levende og engageret historiefortælling og selvfølgelig dialogbaseret undervisning med eleverne.

- At være på museum skal ikke være én støvet oplevelse. Det er vigtigt for os, at eleverne er aktive og med i undervisningen, med andre ord, det skal være seriøs sjov, og der skal også være plads til, at det også er en social oplevelse, hvor vi gør meget ud af at eleverne undervejs i forløbet f.eks. bruger hinanden til at lære, forklarer Anne Sofie Tiedemann Dal.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede