21. juni 2021
Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserspørgsmål: Skal vaccinerede stadig lade sig teste?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserspørgsmål: Skal vaccinerede stadig lade sig teste?

Hvis man er færdigvaccineret mod Covid-19 og har corona-pas, bør man så stadig lade sig teste - især hvis man bor i en kommune med høje smittetal?

Hørsholm - 14. maj 2021 kl. 05:35
Af Lars Sandager Ramlow

Hvis man er færdigvaccineret mod Covid-19 og har corona-pas, bør man så stadig lade sig teste - især hvis man bor i en kommune med høje smittetal? Sådan lyder spørgsmålet fra en borger fra Hørsholm til Frederiksborg Amts Avis, der har ladet spørgsmålet gå videre til Christoffer Buster Reinhardt (K), der er formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden.

arrow Læs også: Sådan forløber genåbningen af Hørsholm

- 14 dage efter anden vaccination er man af Sundhedsstyrelsen defineret som »færdigvaccineret«. Når man er det, behøver man ikke systematisk at lade sig teste, ligesom man heller ikke længere behøver at tænke på afstandskrav og mundbind, når man er sammen med andre færdigvaccinerede, lyder det indledningsvis fra udvalgsformanden.

Han forklarer videre, at hvis man som færdigvaccineret defineres som »nær kontakt« til en person, der er corona-smittet, så behøver man i udgangspunktet heller ikke at gå i selvisolation.

- Men man bør i det tilfælde lade sig teste, og hvis man udvikler symptomer på corona-virus, skal man naturligvis gå i selvisolation, understreger Christoffer Buster Reinhardt.

Husk spritten

Han opfordrer alle til, at huske at spritte af, da man godt fysisk kan bære smitten videre - eksempelvis via håndflader.

- Vi skal have den hverdag, som vi kendte, tilbage så hurtigt som muligt. Den konstante trussel om mulig nedlukning, test hele tiden, forsamlingsforbud og mundbind er vi alle sammen trætte af. Mit største ønske er, at det går hurtigere med at få flere vaccinedoser til landet, så flere kan blive vaccineret, slutter formanden for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden.

arrow Fuglsanghus gør klar til genåbning
17. maj 2021 kl. 06:35 Opdateret: kl. 10:46
arrow FAKTA: Hørsholm kan være på vej til at genåbne skoler
16. maj 2021 kl. 15:12 Opdateret: kl. 16:30
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?