23. oktober 2019
I forbindelse med de aktuelle regeringsforhandlinger med Socialdemokratiet bringer Radikale Venstre nu Udrejsecenter Sjælsmark i spil som midlertidigt opholdssted for afviste, kriminelle asylansøgere. Mette Thiesen (NB) kalder ideen for »vanvittig«, mens Martin Lidegaard (R) siger, at forslaget med tiden vil sprede de kriminelle, afviste asylansøgere ud over et større område, hvilket vil reducere mængden af udfordringer i de lokalområder, hvor udrejsecentrene ligger i dag. 

Foto: Lars Sandager Ramlow
I forbindelse med de aktuelle regeringsforhandlinger med Socialdemokratiet bringer Radikale Venstre nu Udrejsecenter Sjælsmark i spil som midlertidigt opholdssted for afviste, kriminelle asylansøgere. Mette Thiesen (NB) kalder ideen for »vanvittig«, mens Martin Lidegaard (R) siger, at forslaget med tiden vil sprede de kriminelle, afviste asylansøgere ud over et større område, hvilket vil reducere mængden af udfordringer i de lokalområder, hvor udrejsecentrene ligger i dag. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kriminelle kan ende på Sjælsmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kriminelle kan ende på Sjælsmark
Hørsholm - 13. juni 2019 kl. 04:00
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børnefamilierne skal ud af Sjælsmark, og kriminelle, afviste asylansøgere kan bo på centret, indtil de bliver udstyret med fodlænker og spredt ud over hele landet.

arrow Læs også: Kriminelle eller ej: Sjælsmarks fremtid er på forhandlingsbordet

Sådan lyder det fra De Radikale, som i de aktuelle regeringsforhandlinger vil have en ny model for behandlingen af afviste, kriminelle asylansøgere.

- Hvad angår de afviste asylansøgere og de udvisningsdømte, så synes vi ikke, at de skal placeres ét sted. Vi vil gerne have dem spredt ud, i første omgang på tre forskellige lokaliteter i Danmark, og så er det vores ønske, at man senere skal udstyre dem med frivillige fodlænker, så de er under opsyn, siger folketingsmedlem Martin Lidegaard (R).

Allerede under valgkampen foreslog Radikale, at kriminelle, afviste asylansøgere igen kunne sendes til Sjælsmark. Dengang var Socialdemokratiet ikke med på ideen.

- Efter vores opfattelse skal de kriminelle, afviste asylansøgere ikke til Sjælsmark. Sjælsmark bruges i dag til familier, som ikke samarbejder om hjemrejse, og vi synes ikke, at de skal blandes med kriminelle udvisningsdømte, lød det dengang fra folketingsmedlem Nick Hækkerup (S), der samtidig fortalte, at Socialdemokratiet bakker op om det planlagte udrejsecenter på øen Lindholm, som både Radikale og SF nu vil have skrottet.

Også det nyvalgte folketingsmedlem Mette Thiesen fra Nye Borgerlige giver sit besyv med, selv om partiet ikke er i regeringsforhandlinger.

- Det er fuldstændig vanvittigt. Problemet er, at man har to centre liggende meget tæt på hinanden. Vi har både Center Sandholm og Udrejsecenter Sjælsmark indenfor meget få kilometer. Da Udrejsecenter Sjælsmark blev etableret med støtte fra Radikale Venstre, var det en utrolig stor belastning for lokalområdet, siger hun.

grafik køb billede