23. november 2017
Det kan betale sig for Hørsholm Kommune at have en kontrolgruppe, som sørger for, at der ikke sker socialt bedrageri. Foto: Allan Nørregaard
Det kan betale sig for Hørsholm Kommune at have en kontrolgruppe, som sørger for, at der ikke sker socialt bedrageri. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kontrol med socialt bedrageri giver millioner i kommunekassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kontrol med socialt bedrageri giver millioner i kommunekassen
Hørsholm - 18. marts 2017 kl. 05:04
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan tilsyneladende betale sig for Hørsholm Kommune at føre kontrol med socialt bedrageri. Hørsholm Kommunes kontrolteam, som holder øje med socialt bedrageri, fandt sidste år en besparelse på 1,7 millioner kroner. De 1,5 millioner kroner går til Hørsholm Kommune, mens statens andel udgør 200.000 kroner. Dermed ser kontrolgruppen, som i kommunale termer har navnet Team Helhedsorienteret Samarbejde, ud til at kunne betale sig for Hørsholm Kommune. Kommunen har nemlig afsat 730.000 kroner årligt som ekstra lønmidler, og det var forventet, at gruppen kunne reducere udgifterne til sociale ydelser på 1 million kroner årligt.

Borgmester Morten Slotved (K) har tidligere understreget over for Frederiksborg Amts Avis, at indsatsen ikke skal betragtes som »dyne-løfteri«.

- Jeg synes, socialt bedrageri er hårde ord at bruge. Det kan godt ske, at en alenemor pludselig får et arbejde og ikke får frameldt de tilskud, hun har fået som arbejdsløs. Men der er nogle, som er bevidste om det. Jeg synes, det er rimeligt, vi kan vise borgerne, at der ikke er nogle problemer med dem, der får udbetalt ydelser, når vi har så mange borgere, der betaler en masse i skat, sagde Morten Slotved dengang.

At kontrolgruppen nu har fundet frem til en større besparelse end forventet, ser borgmesteren som et udtryk for, at borgerne har behov for vejledning.

- Jeg tror, det er vigtigt, at vi kommer ud i god tid og siger til folk, at de skal huske at afmelde sig sociale ydelser, hvis deres situation ændrer sig. Hvis man får et job, tænker man jo ikke som det første på at afmelde fripladsen i børnehave og vuggestue, og det forstår jeg egentlig godt. Derfor synes jeg, det er rigtig godt, at vi kommer ud og oplyser folk. Men jeg synes også, det viser, at der er behov for vejledning, og jeg synes med god grund, man kan spørge sig selv, om vi har for meget bureaukrati. Det sker ikke automatisk, at man får frameldt nogle ydelser, hvis man ikke har ret til dem. Og jeg synes, vi nu skal se indad og kigge på, om der er nogle arbejdsgange, vi kan gøre mere simple, siger Morten Slotved.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk