17. oktober 2019
Undersøgelser viser, at anbragte børn klarer sig markant dårligere i skolen, og derfor har Hørsholm Kommunes Børne- og Skoleudvalg på et udvalgsmøde besluttet at indgå en samarbejdsaftale med læringsprogrammet »Lær for Livet«, der skal styrke de anbragte børns faglighed. 

Foto: Philip Davali
Undersøgelser viser, at anbragte børn klarer sig markant dårligere i skolen, og derfor har Hørsholm Kommunes Børne- og Skoleudvalg på et udvalgsmøde besluttet at indgå en samarbejdsaftale med læringsprogrammet »Lær for Livet«, der skal styrke de anbragte børns faglighed. Foto: Philip Davali
Foto: Philip Davali
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen vil give mere støtte til anbragte børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen vil give mere støtte til anbragte børn
Hørsholm - 17. april 2019 kl. 06:09
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Undersøgelser viser, at anbragte børn klarer sig markant dårligere i skolen end børn, som ikke er anbragt, og derfor har Hørsholm Kommunes Børne- og Skoleudvalg på et udvalgsmøde besluttet at indgå en samarbejdsaftale med læringsprogrammet »Lær for Livet«, der skal styrke de anbragte børns faglighed.

Niels Lundshøj (S), som er formand for Børne- og Skoleudvalget, er meget tilfreds med denne nye mulighed, som han mener ligger i fin tråd med kommunens indsats for udsatte børn og unge.

- Vi er rigtig glade for fremadrettet at få muligheden for at visitere anbragte og udsatte børn og unge til »Lær for livet«. Disse børn og unge har ofte været igennem en turbulent tid, og vi ved fra flere undersøgelser, at skole og uddannelse er en af de mest afgørende beskyttelsesfaktorer i udsatte børns og unges liv og dermed også et meget vigtigt aspekt i forhold til, at de kan få et velfungerende voksenliv, siger udvalgsformanden.

Ifølge KL's rapport »De Udsatte Børn - Nøgletal 2017« var det kun lidt over halvdelen, omkring 53 procent, af anbragte børn og unge i 9. klasse, som i 2015 fik en afgangsprøve, hvor den gennemsnitlige andel blandt ikke-udsatte børn og unge er 93 procent. Anbragte børn og unge halter således langt bagefter deres jævnaldrende ved overgangen til et videre uddannelsesforløb, og der er intet, der tyder på, at de indhenter deres jævnaldrende på et senere tidspunkt.

Kun 20 procent af anbragte unge, som afsluttede 9. klasse i 2009, havde i 2015 gennemført en ungdomsuddannelse. Blandt deres jævnaldrende fra samme årgang havde 76 procent gennemført en ungdomsuddannelse.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede