24. juli 2019
Jan Klit (K), der er formand for Miljø- og Planlægningsudvalget i Hørsholm Kommune, kalder sagen »alvorlig«. 

Arkivfoto
Jan Klit (K), der er formand for Miljø- og Planlægningsudvalget i Hørsholm Kommune, kalder sagen »alvorlig«. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen får ekstraregning på 2,5 millioner efter forurening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen får ekstraregning på 2,5 millioner efter forurening
Hørsholm - 14. marts 2019 kl. 06:43
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En større lækage fra et oliefyrsanlæg på Ribisvej i Hørsholm kommer til at koste kommunen 2, 5 millioner at rydde op efter. Forureningen, der stammer fra oliefyrsanlægget i et mindre parcelhus, har spredt sig ind under huset og under det meste af haven. Derudover har forureningen spredt sig ind på to nabogrunde på henholdsvis Hyldekrogen og Ribisvej.

- Det er en meget alvorlig sag, fortæller Jan Klit (K), der er formand for Miljø- og Planlægningsudvalget i Hørsholm Kommune, inden han fortsætter:

- Det er sådan en sag, der bare skal løses hurtigst muligt. Det er den slags, der sker, og familien, der bor i huset, har ikke gjort noget galt, lyder det ydermere fra udvalgsformanden, der kalder hele sagen for »ærgerlig«.

Som den bedste løsning til at fjerne forureningen anbefales det, at huset, hvor lækagen opstod, rives ned, og at forureningen herefter graves væk på både Ribisvej og på nabogrundene. Det er sågar muligt, at der skal graves så tæt på bygningerne på de to naboejendomme, at de skal understøttes, så de ikke styrter sammen, fremgår det af en dagsorden til Økonomiudvalgets møde den 7. marts 2019. Prisen på oprydningen er samlet set anslået til at lande på næsten seks millioner kroner.

Da loven kræver, at grundejere med oliefyrsanlæg og olietanke har en olietankforsikring, er det ikke hele regningen, der lander hos Hørsholm Kommune. Ifølge jordforureningsloven skal kommunen dog dække de omkostninger, der overstiger 4.162.000 millioner kroner, og således ender en del af regningen, helt præcist på 2,5 millioner, hos Hørsholm Kommune.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede