6. juli 2020
For at rejse skulpturen »Forskeren« af Kristian von Hornsleth, som Hørsholm Kommune har fået doneret, skal der rejses et fundament til 100.000 kroner ved Hørsholm Idrætspark. Sådan forestiller Kristian von Hornsleth sig at ?Forskeren? tager sig ud, når den er på plads på Stadion Allé. I

llustration: Hornsleth Studio
For at rejse skulpturen »Forskeren« af Kristian von Hornsleth, som Hørsholm Kommune har fået doneret, skal der rejses et fundament til 100.000 kroner ved Hørsholm Idrætspark. Sådan forestiller Kristian von Hornsleth sig at ?Forskeren? tager sig ud, når den er på plads på Stadion Allé. I llustration: Hornsleth Studio
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen afsætter 100.000 til »forskeren«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen afsætter 100.000 til »forskeren«
Hørsholm - 27. maj 2020 kl. 06:53
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag aften godkendte konmmunalbestyrelsen at afsætte 100.000 kroner til at rejse skulpturen »Forskeren« af Kristian von Hornsleth, som Hørsholm Kommune har fået doneret af kunstneren selv. Kunstneren donerede i 2016 skulpturen til Hørsholm Kommune og har siden søgt finansiering til produktion- og opførelsesomkostninger af skulpturen.

Da beslutningen om at bevillge 100.000 kroner til et fundament samt opsætning af statuen blev truffet, var flere af kommunalbestyrelsen medlemmer på banen med en kommentar.

Glen Madsen (DF) meddelte indledningsvist, at han stemte ja, omend han mente, at det var synd for børnene ved Vallerødskolen og i idrætsparken, at de skulle kigge på det »skrækkelige stykke metal«. I stedet mente Glen Madsen, at man burde have malet et billede af Eske Willerslev, som statuen forestiller.

Anderledes positivt stemt var Jakob Nybo (LA), der kaldte statuen »fantastisk«, mens han undrede sig over prisen på statuens fundament. Han meddelte efterfølgende, at glædede sig til at se, om fundamentet var belagt med guld eller sølv.

Nadia Hageskov (K) var mere positiv end de to herre, da hun kaldte statuen for et »vartegn«.

- Det er fremragende, at vi kan få et vartegn i idrætsparken, sagde hun.

Lokale virksomheder og Team Hørsholm har tidligere støttet projektet. Ved etableringen af den nye pris »Årets Sportsnavn« har Team Hørsholm blandt andet indkøbt statuetter af »Forskeren« af Hornsleth, som uddeles til vinderne af prisen. Det kommer til at koste 3.300 kroner årligt at vedligeholde statuen.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?