21. april 2021
Kræftens Bekæmpelse i Hørsholm rykker med indsamling søndag den 11. april.
Kræftens Bekæmpelse i Hørsholm rykker med indsamling søndag den 11. april.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar til indsamling: Hørsholm hjælper forskningen og flere skal overleve kræft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar til indsamling: Hørsholm hjælper forskningen og flere skal overleve kræft

Kræftens Bekæmpelse i Hørsholm mangler indsamlere til søndagens indsamling

Hørsholm - 07. april 2021 kl. 14:43

I 2020 støttede Kræftens Bekæmpelse 169 forskningsprojekter takket være de penge, som danskerne donerede til kræftsagen. Alle bidrag - store som små - nytter og gør en forskel for kræftpatienter og deres pårørende. Derfor har Kræftens Bekæmpelse landsindsamling 11. april i Hørsholm og resten af Danmark og har brug for indsamlere.

arrow Læs også: Politiker melder borger til politiet: Han går langt over grænsen

"Forskning er vejen til en fremtid uden kræft. Derfor støtter Kræftens Bekæmpelse hvert år forskningen med mange millioner. Og når man ser alle de nye projekter, og de resultater, de fører med sig år efter år, bliver det tydeligt, hvordan vi skridt for skridt forbedrer overlevelsen, og for nogle kræftformer nedsætter risikoen," siger Mef Nilbert, forskningschef for Kræftens Bekæmpelse.

Kræftens Bekæmpelse bruger hvert år 60 procent af budgettet på forskning. I 2019 løb det op i over 419 millioner kroner.

Corona-konsekvenser

I 2020 er pengene blandt andet gået til forskning, som skal forbedre overlevelsen hos de kræftpatienter, der foruden en kræftsygdom også har en psykiatrisk diagnose.

Disse patienter har i dag en markant dårligere overlevelse end kræftpatienter uden en psykiatrisk diagnose, uden at der er afklaret hvorfor.

Pengene er blandt andet også givet til at skabe viden om, hvilke konsekvenser covid-19 og corona-pandemien har for kræftpatienter,

Indsamlingen

Sidste år blev der på landsindsamlingen samlet imponerende 18 millioner kroner ind. I Hørsholm deltog 44 indsamlere og fik tilsammen 92.194 kroner i bøtterne.

"Jeg håber, at rigtig mange har lyst til at bakke op om landsindsamlingen i år. Den bliver gennemført efter alle myndighedernes anbefalinger. Alle får udleveret håndsprit og mundbind, og vi sørger for god afstand på udleveringsstederne. Hver tredje dansker får kræft, så langt de fleste af os får jo sygdommen ind på livet på et tidspunkt," siger Bettina Therkildsen fra Kræftens Bekæmpelse i Hørsholm.

Du kan melde dig som indsamler i Hørsholm på telefon 70242021 eller på www.indsamling.dk

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?