18. september 2020
I påsken vil Hørsholm Kirke transmittere de gudstjenester, som ikke kan gennemføres på grund af corona-virus. Foto: Eva Geleff
I påsken vil Hørsholm Kirke transmittere de gudstjenester, som ikke kan gennemføres på grund af corona-virus. Foto: Eva Geleff
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kirken vil transmittere gudstjenester i påsken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirken vil transmittere gudstjenester i påsken
Hørsholm - 26. marts 2020 kl. 08:07
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I påsken vil Hørsholm Kirke begynde at transmittere gudstjenester via internettet, da folk ikke kan forsamles i kirken på grund af den aktuelle situation med coronavirus.

arrow Læs også: Sognepræster går live i radioen

Det fremgår af et indlæg, som Hørsholm Kirkes fem præster har skrevet.

Af indlægget fremgår det blandt andet, at påskens gudstjenester er særligt relevante i denne tid.

- Påsken er Palmesøndags forventning om handlekraft, og påsken er Skærtorsdags fællesskab med god mad og god vin, påsken er Langfredags afmagt og smerte og lidelse og ensomhed, og påsken er påskedags vilde kærlighedsbudskab om Jesu opstandelse fra de døde med betydning og rækkevidde for os, opsummeres det først, inden præsterne fortsætter:

- Påsken rummer og rammer os - for påsken rummer alt det, som et menneskeliv er, og påsken rammer os som svar på de spørgsmål, der optager os lige nu i denne corona-tid. Man kan måske sige, at påsken spejler de følelser og tanker som corona-krisen har igangsat hos mange af os: forventning om handlekraft, fællesskabsfølelse, men også afmagt, smerte, lidelse og ensomhed. Påsken kommer med håb og glæde og følelsen af et nærvær, der rækker ud over det fysiske. Påsken kommer med tro, håb og kærlighed - på trods af det, der sker i verden, skriver præsterne.

Det er Per Melhof, Nina Raunkjær, Le Klint, Dorte Fabrin Beltoft og Kristian von Späth, der står bag indlægget.

Fællesskab er vigtigst
Fra præsterne lyder det også at usikkerheden og det manglende samvær er noget af det værste ved den aktuelle situation.

- Midt i al den usikkerhed er det måske mest skræmmende, at vi ikke må være sammen om uroen og vanskelighederne. Ikke rigtigt sammen i hvert fald. Vi skal stå sammen ved at holde os langt væk fra hinanden, så sygdommen ikke spredes. Først vurderede myndighederne at mere end 1.000 mennesker på samme sted var for mange, senere var det 100, lige nu er det ti og meget snart er det måske i bedste fald to og to, vi kan samles med flere meter imellem os, skrives det, inden det opsummeres, at:

- Et af de steder, hvor denne logik næsten ikke er til at bære er i kirken, hvor fællesskab er det vigtigste. I kirken samles vi om og deler livets og årets store begivenheder med hinanden. Jul, påske og pinse, men også dåb, konfirmation, vielse og begravelse. Og hver søndag samles vi til gudstjeneste med salmer, bøn og prædiken.

Når kirken nu ikke længere kan afholde sine gudstjenester som normalt, vil man derfor ty til streaming af gudstjenesterne via internettet.

Hørsholm Kirke sender således alle påskens helligdage en kort gudstjeneste, som kan ses på Hørsholm Kirkes YouTube-kanal eller på kirkens Facebookside. Palmesøndag, langfredag, påskedag og 2. påskedag er det klokken 10.00. Skærtorsdag er det først på aftenen, klokken19.00.

arrow Facebook holder liv i lokale forretninger under corona-krisen
28. marts 2020 kl. 07:00 Opdateret: kl. 16:23
arrow Biskop beklager udsatte konfirmationer: Præsterne må planlægge
20. marts 2020 kl. 07:26 Opdateret: kl. 15:18
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?