24. oktober 2019
Museumsdirektør Catherine Lefebvre tog for nylig mod Dronningen, da Rungstedlundprisen skulle uddeles. 

Foto: Allan Nørregaard
Museumsdirektør Catherine Lefebvre tog for nylig mod Dronningen, da Rungstedlundprisen skulle uddeles. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Karen Blixen Museet skal have ny direktør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karen Blixen Museet skal have ny direktør
Hørsholm - 24. april 2019 kl. 09:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter næsten 10 år på posten giver museumsdirektør Catherine Lefebvre stafetten videre til en ny leder. Rungstedlundfondens bestyrelse ønsker at takke hende for en flot og dedikeret indsats som leder af Karen Blixen Museet, fortæller bestyrelsesformand Michael Bjørn Nellemann:

- Catherine Lefebvre afleverer et Rungstedlund i god gænge. Senest kom Rungstedlund på finansloven med en årlig bevilling på 3 mio. kr. Som engageret og vidende formidler af Karen Blixens forfatterskab har Catherine været uovertruffen, og hele Rungstedlundfondens bestyrelse siger Catherine Lefebvre stor tak for indsatsen gennem mange gode år, lyder det fra bestyrelsesformanden.

- Vi har i årevis kæmpet med en stram økonomi og har alligevel skabt vidunderlige resultater. Nu er vi kommet på Finansloven, og det har været mit store mål, siden jeg tiltrådte i 2009. Derfor ved jeg, at Rungstedlunds fremtid er sikret for nuværende, fortæller den afgående museumsdirektør Catherine Lefebvre.

Gennem de sidste 10 år har museet med Catherine Lefebvre i spidsen formået at producere internationale udstillinger, forskningskonferencer, litterære debatter, teaterproduktioner og en solid skoletjeneste.

- Halvdelen af vore gæster er internationale, og Blixen er verdensberømt. Derfor har jeg etableret internationale samarbejder og sørget for, at Blixen er blevet mangfoldiggjort i udstillinger, bøger og filmproduktioner over hele verden, fortæller hun.

- I tæt samarbejde med danske forskere, forfattere og kunstnere har vi formået at vise, hvor aktuel Blixen er som kvindelig forløber og fantastisk forfatter, opsummerer Catherine Lefebvre.

Med ca. 35.000 besøgende årligt er Rungstedlund en dansk kulturbastion, der samtidig fungerer som et socialt mødested for mange og desuden som en magnet for udenlandske turister. Rungstedlund står med den nye bevilling overfor at udfolde en strategi, der blandt andet skal hjælpe til at synliggøre Rungstedlunds potentiale som litterært centrum yderligere.

Rungstedlund rummer Karen Blixens hjem, et udstillingsareal, der formidler hendes liv og litterære virke samt naturligvis cafe og butik og ikke mindst den tilhørende park, der af frivillige drives som fuglereservat og rekreativt område for såvel lokale som tilrejsende gæster.

Hendes Majestæt Dronningen er protektor for Rungstedlundfonden.

På museet håber man at se mange af Rungstedlunds venner og samarbejdspartnere til Catherine Lefebvres afskedsreception mandag den 27. maj klokken 16.00.

grafik køb billede