19. oktober 2019
Selvom Hørsholms gamle rådhus muligvis sættes til salg, skal det stadig være en del af bybilledet og bevares. Det melder Hørsholm Kommune nu ud. Her ses borgmester Morten Slotved (K) foran det ikoniske rådhus, der er opført i 1918. Foto: Lars Sandager Ramlow
Selvom Hørsholms gamle rådhus muligvis sættes til salg, skal det stadig være en del af bybilledet og bevares. Det melder Hørsholm Kommune nu ud. Her ses borgmester Morten Slotved (K) foran det ikoniske rådhus, der er opført i 1918. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ikonisk rådhus skal bevares trods muligt ejerskifte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikonisk rådhus skal bevares trods muligt ejerskifte
Hørsholm - 12. oktober 2018 kl. 05:26
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Hørsholm Kommunes ejendomsstrategi »Velfærd frem for mursten«, hvor kommunen vil sælge ud af de kommunale bygninger, som ikke længere har strategisk betydning for kommunen, er det ikoniske rådhus på Rungstedvej nu blevet udpeget som en af de bygninger, kommunen muligvis vil sælge.

Der er dog tilsyneladende politisk stemning for, at rådhuset fortsat skal være en del af bybilledet uanset et eventuelt ejerskifte. Det oplyser Hørsholm Kommune i en pressemeddelelse.

- Jeg fornemmer bestemt, at der er politisk vilje til at bevare det gamle rådhus, som det er i dag, også hvis det kommer til et salg af ejendommen, siger Nadja Maria Hageskov (K), formand for Sport-, Fritid- og Kulturudvalget.

Rådhuset, som er opført i 1918, er yderligere beskyttet af, at det har en høj bevaringsværdi. Det betyder, at rådhuset ikke uden videre kan rives ned, og at eventuelle ændringer af bygningen skal ske med respekt for husets oprindelige arkitekter og byggeskik.

Mens kommunen nu i første omgang vil undersøge, om rådhuset og en ejendom på Gutfeldtsvej 3 skal sættes til salg, vil det ikke få betydning for de grupper, der i dag bruger bygningerne, understreger Nadja Maria Hageskov.

- Som det er besluttet i delaftalen, har vi bedt administrationen om at undersøge mulighederne for salg af det gamle rådhus og Gutfeldtsvej 3, men vi sælger intet, før vi har fundet nye placeringer til alle aktiviteter og brugere. Der er ingen, som bliver husvilde, og det er vigtigt for os, at processen foregår på en ansvarlig og ordentlig måde, siger hun.

Hørsholm Musikskole samt Frivilligcentret holder i dag til i det gamle rådhus, mens kunstforeningen Aktiv Kunst, Hørsholm Arkæologiske Forening samt kommunens sundhedspleje har lokaler på Gutfeldtsvej 3. De vil dog alle blive involveret i processen, lover udvalgsformanden.

- Helt grundlæggende er vi overbeviste om, at vi finder de bedste løsninger sammen med brugerne, så derfor vil alle berørte parter bliver involveret aktivt i processen med at finde nye placeringer for aktiviteterne, siger Nadja Maria Hageskov.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede