4. august 2021
Hørsholm Idrætspark har, for at give flest muligt mulighed for at dyrke idræt, kridtet banerne  op som 5-mandsbaner. Hvor der før var 10 fodboldbaner, er der nu mere end 20 baner. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Hørsholm Idrætspark har, for at give flest muligt mulighed for at dyrke idræt, kridtet banerne op som 5-mandsbaner. Hvor der før var 10 fodboldbaner, er der nu mere end 20 baner. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I Hørsholm kridtes banen op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Hørsholm kridtes banen op
Hørsholm - 14. maj 2020 kl. 05:39
Af Sophus Zarrs Soelberg og Lars Sandager Ramlow

Fodboldforeninger i hele landet, herunder Hørsholm-Usserød Idrætsforening, der i daglig tale kaldes HUI, har den 7. maj fået lov at komme på græs igen, hvis de vel at mærke følger en række retningslinjer, så genåbningen sker forsvarligt og sikkert for sundheden.

arrow Læs også: Fodboldfeberen er sat ind på den traditionsrige fodboldskole

Åbningen sker som led i 2. fase af genåbningen af Danmark og indebærer, at klubberne sikrer, at der maksimalt er ti personer samlet af gangen, at alle holder to meters afstand, og at klubhuse og omklædningsrum fortsat holdes lukket. I Hørsholm Idrætsparks har man derfor tirsdag været i fuld gang med at kridte banerne op til 5-mandsbaner, så de er klar til brug efter de nye retningslinjer.

Ti fodboldbaner blev således tirsdag den 12. maj forvandlet til mere end 20 baner, så boldspillet kan ske med udgangspunkt i sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

Samtidig er alle HUI's fodboldhold blevet splittet op, så det kan ske forsvarligt, når klubbens unge spillere genoptager træningen. Det fortæller Katja Loran, der er medlem af bestyrelsen i Hørsholm-Usserød Idrætsforening.

- Da vi endelig fik et »go« i torsdags, gik den helt store planlægning i gang. Vi starter så småt op onsdag aften med vores pigeafdeling og det mellemste segment i drengeafdelingen. Vi har måtte splitte alle vores hold op i grupper af ni, og det gælder altså omkring 800 børn i alt, lyder det fra Katja Loran.

Veteraner og de spillere, som kun har kamptræning, må vente, til det bliver tilladt med fysisk kontakt.

- Børnene og trænerne er klar. De får udleveret væsentligt færre materiale til træningen end normalt. Det kommer til at foregå med nogle ganske få kegler, hvor hvert barn får en bold hver. Hvert hold får derfor ni bolde, en flaske sprit og nogle kegler. Vores sportschefer har sammensat nogle programmer, så der kan trænes med færre materialer. For os handler det om, at børnene igen kan mødes på banerne og se deres kammerater, tilføjer Katja Loran.

Samtidig foregår aktiviteterne uden kropskontakt - også med bolden. Det flotte hovedstød eller den smarte brysttæmning må derfor lige vente til andre tider. Målmanden er også den eneste, der må have hænder på bolden.

Børnene glæder sig

Katja Loran fra HUI fortæller samtidig, at børnene virkelig glæder sig til at komme ud på græsset igen. Selvom klubben har gjort sit for at aktivere de unge spillere under karantænen, har der alligevel været få, der ikke kunne holde sig væk fra boldbanerne.

- Børnene har været meget interesserede i at komme tilbage til træning. Vi har prøvet via de sociale medier at lave træningsprogrammer, og de har haft forskellige udfordringer, men man har stadig kunne mærke, at de savnede at komme ud på banerne. Selvom Idrætsparken har været lukket ned, har der været en lille smule aktivitet, men så har vi været ude og meddele, at det skulle stoppe, fortæller hun.

Det er ikke kun børnene, der glæder sig til at komme på græs igen. Også klubben har savnet sine spillere.

- Vi glæder os rigtig meget til at se børnene igen, og vi glæder os over, at vi kan give dem muligheden for at komme ud og brænde lidt krudt af igen - det tror jeg også, at forældrene synes er dejligt, lyder det fra bestyrelsesmedlemmet med et grin.

DBU har for få dage siden udsendt et notat om, hvordan fodboldtræning bør foregå på nuværende tidspunkt.

- DBU er nu klar til at åbne for at spille fodbold på tværs af hele landet, alle aldre og niveauer. Det skal ske på en ansvarlig måde, hvor fodbold-aktiviteter skaber glæde og fællesskab og ikke bidrager til spredning af smitte, skrives det blandt andet, ligesom der gives konkrete vejledninger til, hvordan træningen kan afvikles både før, under og efter.

Ifølge DBU skal man under selve træningen følge følgende punkter:

  • Der skal altid være én træner eller voksen til stede pr. gruppe.
  • Der skal så vidt mulig holdes 2 meters afstand til hinanden under hele træningen og ved samlinger.
  • Der opfordres til aktiviteter, som kan gennemføres helt uden fysisk kontakt.
  • Under træning er det kun den ansvarlige, der må flytte kegler og mål.
  • Der må ikke heades til bolden og heller ikke tæmmes med bryst.
  • Der må IKKE bruges hænder i træningen med undtagelse af målmanden, der skal bruge EGNE handsker, som skal være vasket af før træning.
  • Der må ikke skiftes ud i grupper under træning.
  • De enkelte grupper skal holdes separate og må ikke blande sig med hinanden under træning.

arrow Fodboldklub: Vi dyrker fællesskabet på banen
23. september 2020 kl. 17:35 Opdateret: kl. 13:29
arrow Tillykke: Ildsjæl overraskes midt i fodboldlejr
01. juli 2020 kl. 15:44 Opdateret: kl. 15:44
arrow Rungsted-elever løber for fodbolddrenge i Uganda
25. oktober 2019 kl. 15:30 Opdateret: kl. 01:30
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?