14. april 2021
Hele budgetposten på 435.000 kr. er inddraget fra Rungsted Skole - og pengene dukker ikke op igen: For skulle der komme flere flygtninge til byen, skal der findes plads på deres distriktskole. Arkivfoto
Hele budgetposten på 435.000 kr. er inddraget fra Rungsted Skole - og pengene dukker ikke op igen: For skulle der komme flere flygtninge til byen, skal der findes plads på deres distriktskole. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 'Høster' lille million på få flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

'Høster' lille million på få flygtninge

Skolerne skal næste år klare sig med en lille million mindre til at lære flygtningebørn dansk - det koster i Rungsted

Hørsholm - 25. november 2020 kl. 15:02
Af Fred Jacobsen

Rungsted Skole mister sin særstatus som modtageskole for flygtningebørn i 7.-9. klasserne.

arrow Læs også: Flygtningepavilloner fjernes: Så mange millioner har de kostet

Fremover skal flersprogede børn modtages og undervises på skolerne i det skoledistrikt, der erknyttet til det sted, hvor de bor.

Der kommer efterhånden kun få flygtninge til Hørsholm. Det er baggrunden for, at politikerne i budgetforhandlingerne benyttede sig af muligheden for at 'høste' en lille million kroner ved at fjerne penge, der lige nu ikke er udsigt til at der bliver brug for.

Faktisk bliver hele budgetposten på 435.000 kr. inddraget fra Rungsted Skole - og pengene dukker ikke op igen: For skulle der komme flere flygtninge til byen, skal der findes plads på deres distriktskole.

Slår igennem i 2022

Den aftagende flygtningestrøm får også betydning for basisundervisningen i dansk for flersprogede elever på Hørsholms skoler i øvrigt.

På det felt bliver der inddraget yderligere 500.000 kr. årligt, så besparelser på flersprogede elever fra og med 2022 løber op i 935.000 kr.

Besparelsen slår først fuldt igennem i 2022, fordi ændringerne begyndes med skoleårets start i august næste år.

Hver skole har i indeværende år et budget på 660.000 kr. til basisundervisning i dansk. Det beløb bliver med budgetaftalen reduceret med 125.000 årligt på hver af skolerne.

arrow Nu siger politikerne stop: Flygtninge har fået hver anden bolig
02. december 2020 kl. 07:57 Opdateret: kl. 11:47
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?